19 Nisan 2020 Pazar 15:27

Ağrı'da 8 metre kalınlığında karla kaplı yollar açılıyor
 

Taşlıçay ilçesine 35 kilometre uzaklıkta bulunan köy yollarında ekiplerin kar mesaisi devam ediyor.

2 bin 245 rakımı ile Türkiye'nin en yüksek gölü unvanına sahip Balık Gölü çevresinde bulunan zorlu arazi şartlarına sahip olan köylerde bulunan karla kaplı yollar temizleniyor.

Türkiye'de kış mevsiminin en çetin geçtiği illerden biri olan Ağrı'nın zorlu arazilerinde kalınlığı yer yer 8 metreyi bulan karları temizleyen ekipler zorlu mesai veriyor. Devasa iş makineleri bazen karlardan oluşan dağların içinde kayboluyor.

Kış mevsiminin bölgede çetin geçtiği için köylerde nisan ayına kadar kimsenin gelemediğini belirten Tanyolu köyüne bağlı Adakent (Adekend) mezrasında ikamet eden Hatem Kızılkurt, ekiplerin çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Kış mevsimine rağmen bölgelerinin çok güzel olduğunu belirten Kızılkurt, "Kapalı olan köy yolumuz İl Özel İdaresi tarafından açıldı. Yüksek kesim olduğu için kış mevsimi çetin geçiyor burada.

Bölgemiz kış mevsiminin olumsuzluğuna rağmen 2 bin 450 rakımlı ve güzel bir bölge. Kış ve yaz turizmine elverişli olan bir bölgedir. Burayı değerlendirmek lazım. Şu an bu bölgede 7-8 metre yüksekliğinde kar var.

Tabi nisan ayı içinde olmamız nedeni ile yaklaşık 2 buçuk metre de erimiştir." dedi.

Son Güncelleme: 19.04.2020 20:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.