27 Haziran 2021 Pazar 11:40
Ağrı Taşlıçay'da Balık Gölü Festivali hazırlıkları başladı

İkincisi düzenlenecek olan Balık Gölü Festivali hazırlıkları başladı



Yılın her mevsimi doğası ile ziyaretçileri ağırlayan Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde bulunan Balık Gölü, fotoğraf tutkunlarının da uğrak yerlerinden.

Harika doğası ile burayı daha cazibeli hale getirmek, turizm potansiyelini yükseltmek için Ağrı Valiliği ve Taşlıçay Belediyesi birçok proje gerçekleştiriyor. Bu projelerinden biri ise bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Balık Gölü Festivali.

Ağrı Valiliği koordinesinde Taşlıçay Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)'nın paydaş olduğu ikinci Balık Gölü Festivali hazırlıkları hakkında konuşan Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir, düzenlenecek festivalin 10-11 Temmuz tarihlerinde olmak üzere iki gün süreceğini belirtti.

İki gün sürecek programda yöresel ve ulusal çapta tanınmış sanatçıların konser vereceğini söyleyen Taşdemir, program boyunca çok sayıda etkinliğin gerçekleştirileceğini kaydetti.

Salgın nedeni ile geçen yıl festival yapamadıklarını söyleyen İsmet Taşdemir, "Birinci Balık Gölü Festivali'ni 2019 yılında yapmıştık, salgın nedeni ile 2020 yılında bu festivali gerçekleştiremedik ve bu yıl sayın Valimiz Osman Varol'un da bu saklı cennete sahip çıkmak ve burayı turizme kazandırmak için destekte bulundu. Biz inşallah bu yıl İkinci Balık Gölü Festivalini başta Ağrı Valiliğimiz olmak üzere paydaş kurumlar, Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) katkıları ile birlikte Taşlıçay Belediyesi olarak inşallah gerçekleştireceğiz." dedi.

Balık Gölü'nün kentin ve ülkenin önemli turizm potansiyeli barındırdığını ifade eden Taşdemir, "Bu yıl festivalimiz dolu dolu geçecek, geçen organizasyonda bir gün program gerçekleştirmiştik, bu yıl ise iki gün gerçekleştireceğiz. Hem birinci ve hem de ikinci gün sanatçılarımız olacak, ulusal ve yerel. Göl'de su oyunları olacak, çocuklara yönelik etkinlikler olacak. Etkinlik iki gün olacağı için isteyenler çadırlarını getirebilir hatta bizde katkı sunacağız bu noktada. Balık Gölü hep ilk ve teklerle anılıyor. Balık Gölü 2 bin 241 rakımla Türkiye'nin en yüksek gölü, 34 bin metrekare alana sahip. Bu yükseklik ve genişlikte olan tek göldür. İki ada besliyor ve Türkiye'de tek çeşit kırmızı benekli alabalığın yaşadığı göldür. Tatlı su kaynakları ile beslendiği için aynı zamanda içme suyu elde ediliyor, bu alanda da ülkede böyle bir gölün olduğunu düşünmüyoruz. Balık Gölü ilçemiz, ilimiz ve ülkemizin turizmi için çok önemlidir." şeklinde konuştu. 

Son Güncelleme: 27.06.2021 12:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.