01 Ocak 2019 Salı 17:04
Ağrı Taşlıçay İlçesinde Aç Kurtlar Köye indi

Ağrı'da aç kurtlar şehre indi Köye gelen kurt, köpekler tarafından öldürüldü.

Ağrı'da aç kurtlar şehre indi

Köye gelen kurt, köpekler tarafından öldürüldü

AĞRI - Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde kar yağışların etkisi ile aç kurtlar şehre indi. Taşlıçay Güneysöğüt köyünde ilk görülen kurtlar daha sonraki günlerde ise Taşlıçay ilçe merkezinde görüldü.

Çiftçiler Hayvanlarını korumak için gece nöbet tutuyorlar.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan çiftçiler; "Kar yağışların etkisi ile ilçe merkezine ve köylere kurtlar iniyor, hayvanlarımıza saldırıyor, hayvanlarımızı korumak için bazen gece nöbetler tutuyoruz" diye konuştular.
Güneysögüt Köyü'nde köye giren kurt, köpekler tarafından öldürüldü.

Yemleme Çalışmalarını Hızlandırmalı!

Zor koşullar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışan Yabani  hayvanlar için yetkililerin doğaya yem bırakması gerekiyor. 

Tarım Ve Orman Bakanlığı Ağrı İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü yetkililerinin, kışın kar yağışı yoğun olunca yiyecek bulamayan kurtlar ve yabani hayvanların yaşam alanlarına girmemeleri ve besicilik yapan vatandaşların hayvanlarına saldırıları önlemek amacı ile daha önceki yıllarda yapıldığı gibi doğaya yem bırakma çalışmalarını hızlandırmaları gerekiyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.