20 Haziran 2021 Pazar 12:45
Çocuklar Ağrı'nın kırlarında kitap okuyup uçurtma uçurdu

Çocuklar kırlarda kitap okuyup uçurtma uçurdu

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde düzenlenen etkinlikte öğrenciler doğada kitap okuyup ardından uçurtma uçurarak eğlendiler.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine bağlı Alakoç (Êxtiyar) köyünde "Sosyal Sorumluluk Projesi" kapsamında okuma etkinliği düzenlendi.

Program kapsamında bir araya gelen öğrenciler TÜGVA tarafından hediye edilen kitapları okudu.

Yaklaşık bir saat süren okuma programının ardından yine Vakıf tarafından köye getirilen ve öğrencilere hediye edilen uçurtmaları uçuran öğrenciler eğlenceli vakit geçirdiler.

Yapılan etkinliğin amacının salgından olumsuz etkilenen öğrenciler için farkındalık oluşturmak olduğunu belirten Türkiye Gençlik Vakfı Ağrı İl Temsilcisi Abdulkadir Toğrul gerçekleştirdikleri projeler hakkında ailelerden olumlu tepki aldıklarını belirtti.

"Amacımız kitap okuma alışkanlıklarının yeniden kazandırılması"

Abdulkadir Toğrul, "Taşlıçay ilçe temsilciliğimizin Alakoç köyünde gerçekleştirmiş olduğu "Sosyal Sorumluluk Projesi"nde, köydeki kardeşlerimizle özelikle genç kardeşlerimizle bir aradayız. Bu kapsamda, önce kardeşlerimizle beraber bir saate yakın doğa ortamında kitap okuduk, kitap okuma etkinliğimizin ardından da uçurtma uçuruyoruz. Bu projemizin amacı, özelikle ihtiyaç sahibi gençlerin, köy ortamındaki hem doğal ortama çıkması hem uzun bir süredir salgından olumsuz etkilendikleri için kitap okuma alışkanlıklarının yeniden kazandırılması ve uçurtma uçurma etkinliği ile streslerini atmalarını hedefledik." dedi.

Toğrul, "Ailelerin özelikle bu anlamda olumlu geri dönütlerini aldığımız oluyor. Bu gençlerin çoğu da sosyal medyadan bize ulaşıyorlar. Tabi ki bu anlamda velilerimizin güvenlerini kazanmak da bizim için çok önemli idi. Projenin geri dönütünde velilerimizin bu anlamda mutludur. Bu köyümüzle beraber yaklaşık 30 köyde bu programı düzenledik. Bu programı Ağrı'daki özelikle dar gelirli ailelerin olduğu köylerdeki kardeşlerimize ulaştırma hedefindeyiz. 3 bine yakın gönüllü genç kardeşimiz var Ağrı genelinde. Bu sayıyı daha çok artırıp daha çok gencimize ulaşma hedefindeyiz. İnşallah niyetimiz o dur ki Ağrı’daki köylülerin terör konusunda sıkıntı çeken köylülerin terör unsurundan ve birçok sıkıntılardan arındırılıp özelikle eğitimle ve birçok iş alanıyla yeniden hayat kazanmasıdır." ifadelerini kullandı.

"…hem okusunlar hem eğlensinler…"

TÜGVA Taşlıçay ilçe temsilcisi Emrullah Kaya ise gerçekleştirilen program hakkında şunları söyledi:

"Bu organizasyonu yapmamızdaki temel amaç, uzun bir süredir sokağa çıkma yasağından dolayı okulların tatil olması ve eğitimin uzaktan devam ediyor olmasıydı. Uzaktan eğitime özelikle köydeki çocuklarımız için erişim biraz güç oldu bazı noktalarda. Onlar okuldan uzak kaldılar, belki okumaktan uzak kaldılar. Biz onların bu alışkanlıklarının devam edebilmesi amacıyla hem okusunlar hem eğlensinler diye böyle bir etkinlik planladık.

Projemiz kapsamında İlçemizin köylerini geziyoruz, bugün geldiğimiz köy ikinci nokta. Bundan sonrasında da devam edeceğiz inşallah. Gençlerle birlikte oturup hem biz de açık havada kitap okumuş oluyoruz, biz de eğleniyoruz akabinde uçurtma uçuruyoruz, kitap ve uçurtmaları onlara hediye diyoruz onlar da seviniyorlar. Ailelerinde de olumlu dönütler alıyoruz, bizlere teşekkür ediyorlar."

Son Güncelleme: 20.06.2021 13:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.