04 Mayıs 2020 Pazartesi 10:36
Savcı Sayan; PKK 40 Yıldır Zalimlere Taşeronluk Yapıyor!

Belediye Başkanı Sayan, çocuğu dağa kaçırılan aileyi Bakan Soylu ile telefonla görüştürdü

Çocuğu HDP tarafından kandırılarak dağa gönderilen aileyi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüren Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, “Çocuklarınızın Avrupa'da rahat etmesi için bizim çocuklarımızın kanını döktürmeyin.” dedi.

Salih Gökçe ile konuşan Bakan Soylu, Diyarbakır'da eylem yapan ailelere minnettar olduklarını söyledi.

Soylu, “Salih Bey, sizi Diyarbakır'dan hatırlıyorum, sizlere minnettarız, müteşekkiriz. Bu millet minnettar, müteşekkir. Allah sizlerden razı olsun. Mücadelemizi yapıyoruz, sabırlı olun, bu yolun sonu aydınlıktır inşallah. Ağrı Belediye Başkanı, Ağrı'yı büyükşehir yapacak adım adım her yeri geziyor.” dedi.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Savcı Sayan, PKK'nin aileleri böldüğünü çocukların kanları üzerinden siyaset yaptığını, 40 yıldır bölgeyi kan gölüne çevirerek dünya zalimlerine taşeronluk yaptığını söyledi.

Açıklamasında Sayan, şunları söyledi:

“Bugün Taşlıçay ilçesine bağlı Aşağı Toklu köyüne Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir ile beraber geldik. Daha önce İsmet Bey ziyaret etmiş aileyi. Bizde bugün geldik ziyaret ettik aileyi. Oğlu PKK tarafından kaçırılan Salih ağabeyin evine geldik. Kendisi ile görüştük ihtiyaçlarını tespit etmek adına. İhtiyaçlarını sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın bakanımıza iletmek adına buradayız. Sayın bakanımız ile de aileyi görüştürdük, Vefa Sosyal Destek Grubu olarak da ailenin ihtiyaçlarını karşıladık. İnşallah en yakın zamanda oğluna kavuşur.”

"İnsanların kanı üzerinden 40 yıldır dünyanın zalimlerine taşeronluk yapıyorsunuz"

PKK'nin Kürtler için mücadele etmediğinin altını çizen Sayan, çocukların kanı üzerinde siyaset yapılmaması çağrısında bulundu.

Sayan, “Bugün burada bu babayı gördüğümüz zaman PKK'nin, terör örgütlerini hepimiz birlikte görüyoruz. Gerçekten bölgeyi kan gölüne çeviren bunlar, Kürtleri temsil etmediği her halinden belli. İşte ben Kürt bir belediye başkanıyım. İşte yanımda Kürt bir baba ve diğer Kürt belediye başkanımız. Burada bu örgütün Kürtler adına hareket etmediğini görüyoruz. Aileyi bölmüşler, kışları götürmüşler, aileleri perişan etmişler. İşte Salih ağabey 17 yıldır eşi yok. Çocuklarına hem annelik ve hem de babalık yapıyor. Siz sadece bu insanların kanı üzerinden 40 yıldır dünyanın zalimlerine taşeronluk yapıyorsunuz, bunu bitirin artık. Bu Coronavirus'ten bir ders alın bu kanı bitirin. Bizim çocuklarımızın kanı üzerinden siyaset yapmayın.” çağrısında bulundu.

7 ay boyunca Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde çocukları için eylem yapan annelere destek ve oğlunu geri almak için eyleme katılan Salih Gökçe ise, 2015 yılında, askerliğine 20 gün kala PKK/HDP tarafından oğlunun Kobani’ye kaçırıldığını, PKK’ye 10 bin dolar verdiği halde kendisine oğlunun verilmediğini söyledi.

Gökçe, “2015 yılında benim oğlumu İstanbul'dan kaçırdılar. Askerliğine 20 gün kala ona ilaç vererek Kobani’ye götürdüler. Bende Kobani’ye gittim. Beden 10 bin dolar istediler, para verdim ama çocuğumu vermediler. Daha sonra Diyarbakır eylemine katıldım. 7 ay orada eylemi sürdürdüm. Ben oğlumu HDP'den istiyorum. Şehirde HDP, dağda PKK, hiçbir farkı yok.” diye konuştu.

Son Güncelleme: 04.05.2020 11:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.