11 Temmuz 2020 Cumartesi 01:34
Taşlıçay Deresi Taştı! İşçiler Ölümden Döndü

Ağrı'da akşam saatlerinde aniden etkisini gösteren sağanak yağış, akarsuların debisini yükselterek taşkına yol açtı.

Kentte birçok köyde derelerin taşması, baskınlara neden olurken merkeze bağlı Aşağı Saklıca köyü Namık Mezrasında 100 kadar küçükbaş hayvan telef oldu. Sağanak, Taşlıçay deresinde ıslah çalışmaları yapan işçileri de korkuttu.

Taşlıçay Deresi'nde meydana gelen sağanak sonrası su seviyesinin aniden yükselmesi korkuya neden oldu. Dereye yapılacak olan ıslah çalışması için kurulan şantiyeyi su bastı. Şantiye için kullanılan çok sayıda iş makinası suda kaldı.

Bazı İşçiler son anda kurtularak ölümden döndü. Yaşanan sel baskınının ardından İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Taşlıçay Deresinin etrafında güvenlik önlemi alırken Ağrı Belediyesi İtfaiye ekipleri ve Devlet Su İşlerine bağlı ekipler kent genelinde selin daha fazla hasara yol açmaması için çalışmalar başlattı.

Yaşadıkları korkutucu anları anlatan şantiye işçilerinden Deniz Yılmaz, "Şantiyede çalışıyorduk. Ne olduğunu anlayamadık. Biranda Sel sularını son anda fark edip canımızı zor kurtardık. Şiddetli akan su kamyonu sürükledi" dedi.Yetkililer, sel baskınlarının yaşandığı bölge ve köylerde hasar tespit çalışması başlattı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.