04 Aralık 2018 Salı 14:22
Taşlıçay Hakkında Her Şey

İnternet sitemizi ziyaret ederek Ağrı ve ilçelerinden Taşlıçay Haberleri konusunda istediğiniz bütün bilgilere kolaylıkla ulaşabileceksiniz.

Kurmuş olduğumuz internet sitesi sayesinde Ağrı ve ilçeleri hakkında istediğiniz bütün bilgilere ulaşabileceksiniz. Ekonomik gelişmeler, tarım ve hayvancılık faaliyetleri, coğrafi konum ve aynı zamanda turistik yerler hakkında yaşanan bütün gelişmeleri ve bölgede yer alan haberlere internet sitemiz aracılığı ile kolaylıkla ulaşabileceksiniz. Bilgi sadece bir tık uzağınızda.

Taşlıçay Coğrafi Özellikleri

Deniz seviyesinden 1.660 metre yükseklikte bulunan Taşlıçay 798 kilometre kare alan üzerine kurulmuştur. Ağrı’nın orta kesimlerinde yer alan Taşlıçay’ın büyük bir bölümü 2.000 metreden yüksek olan dağlardan oluşmaktadır. İlçe dağlık bir bölgede yer almaktadır. Kuzey ve Güney kısımlarında uzanan dağları ortadan Murat Vadisi ayırmaktadır. Volkanik bir arazi yapısı bulunmaktadır. Dağlar arasında yer alan orta bölüm tarıma elverişli bölgedir. Tarımsal faaliyetler genel olarak bu bölgede yoğunlaşmıştır. Karasal iklimin egemen olmasından dolayı yazları sıcak ve kurak, kışları ise soğuk ve kar yağışlı olarak geçer. Bölgede bulunan Aladağ’ın tepeleri kalıcı kar ve buz tabakaları ile kaplıdır. Dağlık ve yüksek bir alanda yer almasından dolayı ormanlık alanları bulunmamaktadır.

Taşlıçay Haber konusunda internet sitemizden istediğiniz bütün bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bölgede yaşanan tüm son dakika haberlerine ve aynı zamanda yapılan araştırmalara kadar birçok konuda internet sitemizden bilgi alabileceksiniz.

Taşlıçay Ekonomisi

Taşlıçay ekonomisinin büyük bir çoğunluğunu tarım ve hayvancılık faaliyetleri oluşturmaktadır. Bölgenin orta kısmında bulunan alanda tarımsal faaliyetler yapılabilmektedir. Buğday ve arpanın yanı sıra hayvancılığı destekleyici nitelikte tarım ürünlerinin ekilmeleri de bu bölgede yapılabilmektedir. Morkaraman koyun besiciliği bu alanda yoğun olarak yapılmaktadır. Tarımsal alanların çok fazla olmamasından dolayı halk geçimini sağlayabilmek için hayvancılığa yönelmiştir.

Ağrı ili sınırları içerisinde yer alan ilçeleri konusunda da gerekli olan bütün bilgileri internet sitemizden kolaylıkla bulabilirsiniz. İnternet sitemizde sürekli olarak yaptığımız çalışmalar sayesinde güncel bilgileri almanız sağlanabilmektedir. Alanında uzman ekiplerimiz ile verdiğimiz hizmetler sayesinde Taşlıçay Haber Gazetesi ve diğer bütün konularda internet sitemizden bilgi almanız sağlanabilmektedir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.