03 Nisan 2016 Pazar 22:50
1 Nisan şakası yaparken işinden oldu

Teknoloji firmalarının 1 Nisan şakaları genellikle hoş karşılansa da bazen şakanın dozu kaçabiliyor. Gmail kullanıcılarını eğlendirmek isteyen Google, tam böyle bir durumla karşı karşıya kaldı.

Google, dün Gmail kullanıcılarına "Mic Drop" adlı yeni bir işlev sunmaya başladı. Bu işlev, kendisini "Gönder" düğmesinin yanına ikinci bir "Gönder" düğmesi olarak ekliyor ve tıkladığınızda eğlenceli bir GIF dosyası alıcılara gönderiliyordu. Konuşmanın devamından haberdar olmamanız için görüşme susturuluyordu.

 

Ancak çoğu kullanıcı Mic Drop'u yanlışlıkla, tam olarak ne işe yaradığını bilmeden kullandı. Şikayetlerin sayısı az olsa da Gmail'in yardım forumlarında kullanıcılar, işlevin devre dışı bırakılmasını istedi.

Bir kullanıcı, işlevi kullanarak patronuna bir taslak gönderdikten sonra işini kaybettiğini ileri sürdü. E-postaya gelen cevaplar görünmediğinden bazı kullanıcılar, sabah "çok kızgın bir sesli mesajla" gözlerini açtılar.

Google, yaşananların ardından Mic Drop düğmesini Gmail'den kaldırdı ve yaptığı açıklamada şakanın amacını aştığını kabul etti.

İşlev, şu an itibariyle devre dışı bırakılmış bulunuyor. Bu olaydan çıkan sonuç ise firmaların şaka yapmadan önce olabilecekleri birkaç kez düşünmelerinin gerektiği. Dikkatsizce yapılan şakaların milyonlarca kullanıcısı olan hizmetlerdeki etkisi yıkıcı olabilir.

Son Güncelleme: 04.04.2016 19:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.