12 Ağustos 2016 Cuma 21:42
ABD de pokemojn go yasaklandı!

Amerika Birleşik Devletleri hükümeti tarafından yapılan görüşmeler neticesinde Pokemon Go adı verilen oyuna kısmi yasaklama getirildi. Özellikle casusluk faaliyetlerini kamufle edilebilmesinin mümkün olabilmesi adına bu konuda önlem alınması gerektiği belirtilirken bakanlığa bağlı tüm arazi ve bölgelerde Pokemon Go oyunu yasaklandı.

Yapılan yasaklama ile birlikte artık belirlenen alanlarda kullanıcıların Pokemon Go oynamasına izin verilmezken yasağı çiğneyecek kişilere de yüksek cezaları verilebileceği belirtildi. Yasak aynı zamanda bu bakanlıkta çalışan personelleri de kapsıyor. Oyunun popüler hale gelmesi pek çok personelin de oyunu oynamasını sağlarken 19 Temmuz günü yapılan mesaj gönderiminde tüm personele konu ile ilgili uyarının yapıldığı ve durum ile ilgili bilgilendirmelerin sağlandığı ifade edildi

GPS Tehdit Ediyor

Oyunda kullanılan GPS sisteminin ciddi güvenlik açıkları yaratabileceği belirtilirken personellerin cep telefonlarından yapılacak olan saldırılar ile birlikte bölgedeki önemli belgelerin ve döküman yerlerinin kolay bir şekilde tespit edilebileceği ve böylece güvenliğin tamamen yok edilebileceği belirtildi. Pokemon Go için alınan bu yasak pek çok ülke için de örnek teşkil edebilir. Özellikle ülkenin güvenliği adına önemli olan bölgelerde oyunun yasaklanması gündeme gelebilir. 

 

Son Güncelleme: 12.08.2016 21:57
Anahtar Kelimeler:
PokemonPokemon GoGo
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.