29 Ocak 2019 Salı 14:01
ABD'ye Siber Saldırının Hasarı büyük!

Birleşik Krallık sigorta borsası Lloyd's of London'ın siber risk yönetimi raporuna göre, gerçekleşebilecek büyük bir siber saldırının ABD'ye 89 milyar dolarlık zarar verebileceğini ortaya koydu. ABD'ye yönelik olası bir saldırı için öngörülen 89 milyar dolarlık zarar, küresel ölçekte gerçekleştirilebilecek bir saldırının vereceği zararın, tahmini olarak 600 bin firmaya saldırılacağı öngörüsü sebebiyle, yarısı olarak hesaplandı.

Lloyd's of London'ın raporunda, "Lloyd’s Şehir Riski Endeksi’ne göre, ABD ekonomisi için en büyük ikinci tehdit, ABD ekonomisi ve küresel ekonomilerin teknolojiye daha fazla bağımlı hale gelmesiyle, siber saldırılardır." denildi.

Lloyd’s Amerika Direktörü ve Başkan Han Watkins, "ABD’de siber saldırı ve küresel sigorta endüstrisinin tepkisi ile ortaya çıkan tehdidin farkındalığı artarken, şirketler, bireyler ve kuruluşların siber saldırıları öngörmesi ve bu saldırılara hazır olması için her zamankinden daha önemli hale geldi" dedi.

Raporda, ABD şirketlerinin çoğunun yazılım saldırısına yeterince hazırlıklı olmadığı ve toplam işlemlerinin yüzde 86’sının sigortasız olduğu belirtildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.