11 Nisan 2015 Cumartesi 21:35
Ağrıda Yıkılan Elektrik Direkleri ve Kesintiler ile İlgili Basın Açıklaması

Ağrı ili genelinde şiddetli rüzgardan dolayı meydana gelen uzun süreli elektrik kesintileri ile ilgili, Aras Edaş Genel Müdürlüğü tarafından basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, kuvvetli rüzgarın uzun süreli arızalara sebep olduğu, bu sebepten dolayı elektrik kesintilerinin yaşandığı belirtildi.


Elektrik kesintileri ile ilgili, Aras Edaş tarafından yayınlanan basın açıklaması şöyle;
Ağrı İl ve İlçelerinde 08.04.2015 tarihinde başlayıp 10.04.2015 tarihine kadar devam eden kuvvetli rüzgarlar sebebiyle aşağıda belirtilen bölgelerimizde arızalar ve büyük çaplı, uzun süreli istenmeyen kesintiler meydana gelmiştir.
08.04.2015 tarihinde saat 16:00 sularında Hamur İlçemizin Ceylanlı Köyü yakınlarında bir adet ENH demir direğimiz aşırı rüzgardan dolayı yıkılmıştır. Hamur İlçe merkezi ve köylerine enerji sağlayan ana hattımız, yıkılan direkten dolayı enerjisiz kalmıştır.
OLUMSUZ HAVA ŞARTLARINDAN DOLAYI ÇALIŞMALAR ERTELENDİ
Açıklamada olumsuz hava şartlarının, çalışmaların ertelenmesine neden olduğu söylendi.
"Havanın kararması ve elverişsiz arazi koşulları nedeniyle çalışmalar sabaha ertelenmiş olup 09.04.2015 tarihinde havanın aydınlanmasıyla beraber devrilen direğin demontajı ve yeni direğin montaj çalışması tamamlanmış böylelikle  Hamur merkez ve köylerine enerji verilmiştir.
Çalışmamız devam ederken saat 17:00 sularında Eleşkirt köyleri ve Ağrı Merkezin birkaç köyüne enerji nakleden hattımızda da aynı nedenle bir adet direğimiz daha yıkılmıştır. Ekiplerin yoğun çalışması ve alternatif hattımızın da olması sebebiyle kısa sürede enerjisiz yerlere enerji verilmiştir. Sadece Yığıntepe Köyü ile Yurtpınar köyüne enerji verilememiştir.
09.04.2015 tarihinde gece yarısına doğru Hamur ve Tutak İlçe merkezleri ve köylerinin hattında arıza meydana gelmiş olup hattımız sabaha kadar enerjisiz kalmıştır. Sabah erken saatlerde ekiplerimiz hat takibine çıkarak Hamur ile Tutak arasında başka bir direğin daha yıkıldığını tespit etmişlerdir. Arızanın tespit edilmesiyle beraber ekiplerin yoğun çalışmasıyla saat 12.00 sularında Hamur ve Tutak'ın tamamına enerji verilmiştir.
10.04.2015 tarihinde saat 16:00 sularında Eleşkirt Merkez hattında arıza meydana gelmiş ve hattımız enerjisiz kalmıştır. Arıza yoğunluğu ve olumsuz arazi koşulları nedeniyle ancak saat 18:00 sularında arıza noktası tespit edilebilmiş olup saat 22:00 sularında Eleşkirt İlçesi ve Köylerine enerji verilebilmiştir. Diyadin, Taşlıçay, Patnos ve Doğubeyazıt ilçelerimizde de kuvvetli rüzgar sebebiyle 20 den fazla ENH direğimiz yıkılmıştır. Ekiplerimizin sayısı 2 katına çıkarılarak 24 saat esasına göre çalışmalara devam edilmekte olup mümkün olan en kısa sürede bu bölgelerimizde de enerji verilmeye çalışılacaktır."

 

YIKILAN ELKETRİK DİREKLERİNİN SEBEBİ ÇALINAN ARA BAĞLANTI PARÇALARI
Direklerimizin yıkılma sebebi olarak;
Demir direklerin ara bağlantı parçalarının çalındığı, bu nedenle direk mukavemetlerinin azalması ve rüzgâra karşı dayanamamasından dolayı aşırı rüzgârın etkisiyle yıkıldıkları tespit edilmiştir. Bu vesileyle vatandaşlarımıza uyarı da bulunmak istiyoruz. Bu hatlar ve direkler kamu malıdır ve bütün vatandaşlarımıza hizmet etmektedir. Vatandaşlarımızdan ricamız ortak kullanımız da olan bu direklerimize zarar vermekten kaçınmaları ve sahip çıkmalarıdır.


Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

agrida-yikilan-elektrik-direkleri-ve-kesintiler-ile-ilgili-basin-aciklamasi.jpgagrida-yikilan-elektrik-direkleri-ve-kesintiler-ile-ilgili-basin-aciklamasi-002.jpgagrida-yikilan-elektrik-direkleri-ve-kesintiler-ile-ilgili-basin-aciklamasi-003.jpg

Son Güncelleme: 11.04.2015 21:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.