10 Nisan 2018 Salı 12:38
Apple'den Kırmızı İphone 8

Apple, bir süredir HIV/AIDS hastalıklarına karşı özellikle Afrika’da mücadele veren RED grubuna destek veriyor. Bu destek kapsamında Apple’ın iPhone 8 ve iPhone 8 Plusmodellerine kırmızı renk seçeneğini de ekleyeceği söyleniyordu.

Gelen önceki haberlere göre bu kırmızı renkli iPhone modellerinin bugün tanıtılacağı da belirtiliyordu ve öyle de oldu. Apple bu kırmızı renkli iPhone 8 ve iPhone 8 Plus akıllı telefonlarını resmi olarak duyurdu.

RED grubuyla 11 yıldır iş birliği içerisinde olan Apple, çeşitli danışmanlık hizmetlerine, testlere ve HIV/AIDS virüslerinin bulaşmasını önlemeye yönelik ilaçlar sağlayan programlara destek veriyor. Şirket bu amaçla her yeni iPhone modeli için kırmızı renk seçeneği sunuyor ve bunlara RED ürünleri (Product RED) adını veriyor. RED ürünleri normal ürünlerden bir miktar daha pahalıya satılıyor ve bu ürünlerden elde edilen gelirin bir kısmı RED grubuna bağış olarak gönderiliyor. RED ürünlerinin satışından 2006 yılından bugüne kadar 160 milyon dolardan fazla bağış toplandığı ifade ediliyor.

Apple, geçen yıl da iPhone 7, iPod ve iPad ürünlerinin kırmızı versiyonlarını satışa çıkarmıştı. Fakat geçen yılki kırmızı iPhone 7’nin ön yüzünde ekranın altında ve üstünde kalan kısmın beyaz renkli olması pek beğenilmemişti. Apple bu sebepten dolayı bu yılki kırmızı iPhone 8 modellerinde ekranın kenarlarını siyah renkli yaparak, kırmızı ile siyahın daha iyi uyumlu bir görüntü ortaya koymasını sağlamış. Hatta geçen yıl sırf bu sebepten ötürü kenar kısımları siyah olan ekran koruyucu jelatinler ortaya çıkmıştı.

Rengi dışında farklı bir özelliği olmayan bu iPhone’lar ülkemizde de satışa sunulacak. Kırmızı iPhone 8’in aynı normal 64 GB’lık iPhone 8’de olduğu gibi 699$ ile satışa sunulacağı biliniyor. Yani ülkemizde de diğer normal iPhone 8 renkleriyle aynı fiyattan satılmasını bekleyebiliriz. Ayrıca bu kırmızı iPhone 8’lerin 256 GB’lık versiyonları da olacak. Bu cihazların ön siparişlerinin ise yarından itibaren alınacağı da açıklandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.