13 Ekim 2016 Perşembe 14:22
Apple iOS 10 ile öyle bir rekor kırdı ki...

Yeni veriler, Apple'ın mobil işletim sistemi platformu iOS 10'un halihazırda aktif iOScihazların yaklaşık üçte ikisinde yüklü olduğunu gösteriyor. Mixpanel ve Fiksu DSP adlı iki firma tarafından kamuoyuyla paylaşılan bu verilere göre iOS 10'un benimsenme oranı da rekor bir düzeye ulaşmış durumda.

Mixpanel tarafından açıklanan araştırma sonucu iOS cihaz kullanıcılarının yüzde 65.21'inin Apple'ın en yeni yazılım güncellemesine sahip olduğunu gösteriyor. Bu oran; Fiksu DSP'ye göre yüzde 66.7 olarak belirtilmiş.

Fiksu'nun verilerine göre iOS 10'un ulaştığı bu üçte ikilik benimsenme oranı geçmişteki altı farklı iOS sürümünün hepsinden çok daha hızlı bir biçimde gerçekleşti. Söz konusu güncelleme geçtiğimiz ay kullanıma sunulmuştu.

9to5Mac'te yer alan rapordaki bir diğer ilginç nokta ise iOS 10'un kullanıma sunulmasından iki hafta sonra bu güncellemeye dair indirmelerde görülen belirgin artış.

iOS 10'un ön yüklü olarak geldiği bilinen iPhone 7 modelleri iOS cihazlarının havuzunda halen küçük bir miktara sahip olduğu için, Apple kullanıcılarının büyük bir kısmının bu en yeni güncelleme konusunda ilk zamanlarda bazı bug'lar nedeniyle çekingen davrandığı ya da sadece biraz daha beklemeyi tercih ettiklerini söyleyebiliriz.

Son Güncelleme: 13.10.2016 14:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.