18 Temmuz 2017 Salı 14:46
Apple'dan Dünya Emoji Gününde Yeni Emoji Bildirimi

Bugün Dünya Emoji Günü ve Apple firması da bu önemli(!) güne kayıtsız kalmayarak iOS, macOS ve tvOS platformları için yepyeni emojilerini tanıttı. Yeni emojilerin Eylül ayında az önce saydığımız platformlar için kullanılabilir olacağı da açıklandı.

Dünya Emoji Günü nedir?

Emoji'ler bildiğiniz üzere artık hayatımızda büyük bir yer edinen ve ikili diyalogların önüne dahi geçmeyi başararak, iki kişi arasında anlamsız görsellerle iletişim kurulabilmesine olanak tanıyan küçük görseller.

Bundan birkaç yıl önce kendilerinden daha masum olan halleri için "Smiley" tanımı kullanılsa da, Emoji adı altında cihazlara sürülen uygulama nedeniyle adları bir anda Emoji haline geldi. Kısacası bildiğimiz gülen, sinirlenen, ağlayan, gülmekten gözünden yaşlar akan surat ifadelerine Emoji diyoruz.

Sonuç olarak da birkaç ay önce Emoji'ler için bir sinema filmi çekileceğinin açıklanmasının ardından şimdi de Dünya Emoji Günü ilan edilmesini garip karşılamamak gerekiyor.

Son Güncelleme: 18.07.2017 14:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.