28 Mart 2017 Salı 16:56
Apple'den Şok Eden Güncelleme !!

Bunlardan en dikkat çekeni ise yeni dosya ekleme sistemiyle, hafızanızda yer açmak artık daha kolay olacak gibi duruyor.

Apple, iPhone ve iPad kullanıcıları için büyük bir değişimi başlatacak iOS 10.3 güncellemesini çıkardı. İlk bakışta büyük yenilikler gelmemiş gibi görünse de, iOS 10.3 ile Apple, APFS adı verdiği dosya sistemine geçiş yaptı.

Kendi ürünleri olan iPhone, iPad, Apple Watch, Mac ve Apple TV gibi desteklediği cihazlarda çalışacak olan sistem ile 30 senedir kullandığı Hierarchical File System (HFS) adındaki iOS cihazlarında kullandığı eski geleneği bitiriyor.

İlk çıktığı zaman sadece Mac için tasarlanan HFS, hard diskler için üretilmiş ve bu yüzden modern akıllı cihazlarda zaman zaman aksamalara sebep olabiliyor.

 Apple'ın yeni APFS sistemi ise, yeni üretilen cihazları da içine alarak bir dosya sistemi geliştirdiği için çok daha kullanışlı olacak ve hafızada yer açmasıyla bir hayli kolaylık sağlayacak gibi gözüküyor. Flash ve SSD depolama sistemini de kullanan yenilik, dosyalarınızın silinmesi durumunda kolaylıkla bulabileceğiniz bir yapıda tasarlanmış.


How to Use iOS 10.3's New Find My AirPods Feature https: //t.co/VhgUujNI4r by@julipuli pic.twitter.com/HPB9gOXtzI

— MacRumors.com (@MacRumors) March 27, 2017

Bunun haricinde Apple, çok konuşulan kulaklığı AirPods'larını kaybedenler için harita üzerinden bulabilmenize imkan sağlayan bir özelliği de iOS 10.3 ile çıkardığını duyurdu. Find My iPhone uygulaması üzerinden de işleyen servis, en son AirPods kullandığınız yeri saptayıp size konum olarak gösterebiliyor.

Son Güncelleme: 28.03.2017 17:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.