26 Mart 2016 Cumartesi 23:17
Apple'ın son oyuncağı Yeni iPad Pro'nun özellikleri Belli Oldu! İPadın Satış Tarihi ve Fiyatı
 

Apple'ın bugün tanıttığı 9,7 inç'lik iPad Pro, firmanın geçtiğimiz aylarda tanıttığı 12,9 inç'lik profesyonel tabletiyle aynı isme sahip. İşte detaylar...

26 Mart 2016 Cumartesi 21:35
 Apple'ın son oyuncağı Yeni iPad Pro'nun özellikleri, satış tarihi, fiyatı..
 Apple'ın bugün tanıttığı 9,7 inç'lik iPad Pro, firmanın geçtiğimiz aylarda tanıttığı 12,9 inç'lik profesyonel tabletiyle aynı isme sahip. İşte detaylar...
Yeni iPad Pro'nun özellikleri, satış tarihi, fiyatı ve fazlası... İşte Apple'ın son oyuncağı 9.7 inç ekranlı iPad Pro'su...

Apple'ın bugün tanıttığı 9,7 inç'lik iPad Pro, firmanın geçtiğimiz aylarda tanıttığı 12,9 inç'lik profesyonel tabletiyle aynı isme sahip. Firma bize belki de tabletleri Mac'ler gibi düşünmeye başladığının işaretini veriyor: MacBook Pro'ların ekran boyutlarıyla ayırt edildiğini biliyoruz; aynısı artık iPad Pro için de geçerli.

 

Yeni iPad Pro, çok iyi bir tablet olduğu kadar, isteğe bağlı Apple Pencil ve klavyeaksesuarıyla iyi bir bilgisayar olmaya aday. iPad Air 3 adıyla ortaya çıkmasını beklediğimiz yeni 9,7 inç'lik iPad Pro, yalnızca 6.1mm kalınlığında ve yaklaşık 450 gram ağırlığında. Apple Pencil ve Smart Keyboard gibi Pro seviyesi tüm aksesuarlar, iPad Pro'yla çalışıyor.


iPhone SE tanıtıldı, işte özellikleri ve fiyatı
iPad Pro, Apple'ın "True Tone ekran" (gerçek tonlu ekran) adını verdiği teknoloji sayesinde beyaz dengesini otomatik olarak ayarlıyor. Tablet, dört kanallı sensörleri yardımıyla etrafınızdaki ışığı algılıyor ve ortama uygun, doğal bir izleme deneyimi oluşturuyor.

Bu yenilik, iOS 9.3'deki mavi ışığı kaldıran ve bu sayede daha rahat uyumanıza izin verdiği söylenen Night Shift işleviyle birlikte, çok daha iyi bir ekrana sahip olacağınız anlamına geliyor.

 

Apple'a göre 9,7 inç'lik iPad Pro'nun ekranı, iPad Air 2'ye göre yüzde 25 daha parlak ve ışığı yüzde 40 daha az yansıtıyor. Apple bu hızla ilerlerse birkaç sene sonra ekran yerine bir güneş veya kara delikle karşılaşma ihtimalimiz var. Gelişmelerden elbette şikayetçi değiliz. Tüm bu geliştirmeler, ekranı dışarıda daha rahat görebileceğimiz, çizim yapmak için içeri girmek zorunda kalmayacağımız anlamına geliyor. Ekran, Retina 5K ekranlı iMac'tekiyle aynı renk gamına sahip. Apple'a göre ekran, iPad Air 2'ye kıyasla yüzde 25 daha zengin renk dolgunluğu ve daha canlı renkler sunuyor.

 

iPad Pro'nun teknik özellikleri, büyük ekranlı iPad Pro'yla eşleşecek biçimde güncellenmiş. Tablet gücünü Apple'ın A9X yongasıyla sağlarken dört hoparlörden oluşan bir ses sistemiyle donatılmış.

Tablet, kamera olarak iPhone 6S ve iPhone SE'de bulunan iSight kamerayla geliyor (12MP, yüksek çözünürlüklü panorama, 4K video, True Tone flaş).

Wi-Fi ve mobil ağ destekli sürümleri Nisan başında satışa sunulacak olan iPad Air'in renk seçenekleri "silver", "space gray", "gold" ve yeni "rose gold" olacak. 16GB seçeneği kaldırılan yeni iPad'in 32GB'lık giriş seviyesi modelinin yurtdışı fiyatı 599 dolar. 128GB'lık modelin fiyatı 749 dolar, 256GB'lık modelin fiyatı ise 899 dolar olarak belirlenmiş.

Son Güncelleme: 27.03.2016 00:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.