11 Haziran 2014 Çarşamba 11:21
Aras Elektrik Faizleri Siliyor
Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü elektrik ve kaçak alacaklarının gecikme zamlarının alınmaması ve abonesiz kullanımlara ilişkin uygulama talimatı yayımladı.
 

Uygulama talimatında şu ifadelere yer verildi:

 

“ 01-Haziran 2014 günü başlayıp - 31 Temmuz 2014 günü mesai bitimine kadar müracaat eden borçlu abonelerimizin başvurusu üzerine 28-06-2013 tarihinden önce oluşmuş ve bugüne kadar ödenmemiş olan borçlardan doğan Gecikme zamları alınmayacaktır.”

 

Uygulama aşağıdaki şekilde yapılacaktır;

 

1)-Abonenin 28-06-2013 tarihinden sonrasına ait hiçbir borcu yoksa; Abonenin müracaatı ve defaten ödeme yapması halinde 28-06-2013 tarihinden önceki borçlarının sadece ana parası (asıl alacak) tahsil edilerek gecikme zammı alınmayacaktır.

2)-Abonenin 28-06-2013 tarihinden öncesi ve sonrasına ait borcu varsa 28-06-2013 tarihinden sonraki borçların (anapara + gecikme zammı dahil)  müracaat anında nakden ve defaten tamamının ödenmesi halinde, 28-06-2013 tarihinden önceki borçlarının sadece ana parası  (asıl alacak) nakden ve defaten  tahsil edilerek gecikme zammı alınmayacaktır.

3)-Eğer abone icra takibine uğramış ise öncelikle İcra ile ilgili işlemlerden doğan her türlü masraflar (icra takip açılış masrafları+haciz talep masrafları+vekalet ücreti v.s.) abone tarafından peşin ödenmek kaydıyla yukarıdaki 1. ve 2. maddedeki işlemler yapılacaktır.

 

ABONESİZ KAÇAKLAR:

 

Abonesiz Kaçaklarla ilgili olarak;

Bu tüketicilerin abone olmak için müracaatı üzerine abone yapılması ve yeni sayacın ARAS Edaş tarafından takılması şartıyla; varsa o ana kadar yapılan kaçak tahakkuklarının tamamı iptal edilecektir.

Yeni abonelik sırasında aşağıdaki abone grupları için tespit edilen maktu ücretler (abonelik ücretleri ayrıca tahsil edilecektir) alınacaktır.

 

1-Mesken tüketicilerinde             500 TL + kdv

2-Ticarethane tüketicilerinde;

   a)-Kurulu gücü 15 kW ve altı    1.000 TL+kdv

   b)-Kurulu gücü 15 kW üzeri     5.000 TL+kdv

3-O.G. tüketicilerinde;                 25.000 TL+kdv

 

 

NOT:

1-Devir öncesindeki TEDAŞ alacakları (Belediye iç tüketim, Belediye İçme Suları, Resmi Daireler ve Tarımsal Sulamalar, İbadethane Aydınlatma aboneleri hariç) bu uygulama kapsamında değildir.

 

2-Bu uygulamadan yaralanacak olan abonelerin ekteki başvuru formu doldurtularak abone bilgileri güncellenecek ve abonelik kullanıcı şahıs adına yapılacaktır.

Son Güncelleme: 11.06.2014 12:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.