30 Ocak 2017 Pazartesi 16:48
Artık İnsan Robotlar Geliyor

BBC'de yer alan habere göre, Middlesex ve Berfordshire  üniversitelerinden akademisyenler, geliştirdikleri kültürel farkındalık ve hasta  bakım davranışına sahip robotların yaşlı kişilerin bakımı sorununa çözüm  getirebileceğine inandıklarını dile getirdi.

Yaşlılara evlerinde ya da korunaklı yaşam alanlarında bakım yardımı  yapacak çok amaçlı robotların geliştirilmesi için uluslararası ekip 2,5 milyon  dolarlık proje üzerinde çalışmalarını yürütüyor.

Konuşma ve jestler yoluyla iletişim kuracak robotlar, yaşlıların  rahatsızlığını ya da ağrılarını algılayabilecek.

Bu sosyal robotlar, yardım ettikleri kişiye uygun olarak  programlanabilecek.

Akademisyenler, ilaç alımı gibi gündelik işlerin yanı sıra kişilere  arkadaşlık da edebilecek robotlar sayesinde bakım evleri ve hastaneler üzerindeki  baskıların da azalacağını öngörüyor.

Avrupa Birliği (AB) ve Japonya hükümetinin de fon sağladığı programla  ilgili çalışmanın üç yıl içerisinde bitirilmesi bekleniyor

Kültürler arası hemşirelik alanında uzman Profesör Irena Papadopoulus,  yaşlılar için geliştirilecek yardımcı akıllı robotların hastaneler ve bakım  evlerinin üzerindeki yükü azaltmalarının yanı sıra evde bakım hizmetlerinin  geliştirilmesini ve yaşlı insanların bağımsız bir yaşam sürebilmelerini  sağlayacağını ifade etti.

Son Güncelleme: 30.01.2017 16:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.