03 Haziran 2018 Pazar 10:59
Bilgisayarlara Yeni Özellik : Snapdragon 1000

İşte dizüstü bilgisayar için geliştirileceği iddia edilen Snapdragon 1000 hakkındaki ilk söylemler.

Qualcomm, geçtiğimiz Şubat ayında yeni 700 serisini Snapdragon platformu için ortaya çıkartmıştı. Orta segment ile amiral gemilerini birleştirecek serinin ilk ürünü, Snapdragon 710 duyuruldu!

Snapdragon 1000 ile Qualcomm Intel’e rakip oluyor!

Amerika merkezli Qualcomm tarafından üretilen Snapdragon serisi işlemciler açık ara farklı mobil sektörün en çok tercih edileni durumunda. Neredeyse tüm Android modellerde gördüğümüz Snapdragon işlemciler artık yeni bir alanda daha karşımıza çıkabilir.

Qualcomm’un ürettiği Snapdragon serisi işlemciler; giriş, orta, orta üst ve üst segmentte yer alırken Roland Quandt’ın özel haberine göre marka artık dizüstü bilgisayarlar içinde işlemci üretecek.

Bu işlemci Snapdragon 845’in bir yeni nesli olması beklenilen Snapdragon 850’den tamamen bağımsız olacak. Snapdragon 850 Android tablet ve telefonların yanı sıra Windows bilgisayarlarda da kullanılabilecek.

Yeni Snapdragon 1000 ise sadece dizüstü bilgisayarlar için geliştirilecek. Yeni işlemcinin en büyük farklarından birisi ise Snapdragon 845’deki 5 watt yerine 6,5 watt güç çekecek olması. Buradan çıkan sonuca göreyse çekirdek sayısı artmadan performans bir üst seviyeye çıkartılabilecek.

Intel Celeron ve Atom işlemci serilerine rakip olarak gelmesi beklenilen Snapdragon 1000 ile çalışan ilk ürünün ise Asus’tan geleceği söyleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.