21 Aralık 2015 Pazartesi 00:17
Binlerce Sığınmacı GoogleMaps Sayesinde Hayatını Kurtarıyor

Sığınmacılar yönlerini Google Maps ile buldular

Sığınmacılar nereye gidecek olduklarını GoogleMaps sayesinde buldular, peki ama GoogleMaps sayesinde denizde nasıl internet var acaba?

Ülkelerinden çeşitli sorunlar nedeniyle ayrılarak "yeni hayat" umuduyla yollara düşen binlerce sığınmacı, rotalarını arama motoru Google'a sorarak belirledi.
 
Google'ın servislerinden Google Trend, "Yılın arama trendleri" adı altında yıl boyunca en çok aranan konular ve konu hakkındaki soru içeriklerine dair bir liste yayımladı.
 
Buna göre, "umut yolcuları"nı oluşturanlar arasında başı çeken Suriyeli ve Iraklılar, ülkelerindeki çeşitli lokasyonlardan girdikleri Google'dan, yasa dışı yoldan geçiş yapılacak bölgelere ilişkin araştırmalar yaptı.
 
"Bir insanlık felaketi: Göçmen sorunu" başlığıyla tasnif edilen "Yılın arama trendleri" sayfasında, Suriyeve Irak'ta yaşayanlar tarafından, "Türkiye-Yunanistan arası kaç kilometre?", "Ege Denizi nerede?", "Sığınma hakkı için Yunanistan'a mesafe ne olmalı?", "İzmir'de hava durumu nasıl?" ve "Bugün Ege Denizi'nde dalga boyu kaç metre?" gibi sorulara yanıt arandı.

maps.google.com

Son Güncelleme: 10.09.2016 20:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.