31 Mart 2016 Perşembe 19:26
Blackberry Priv Teknik Özellikleri ve Fiyatı - Afşin Medya Postası

Chen, Blackberry'nin Android sistemli yeni telefonu Blackberry Priv'in varlığını doğruladı. BlackBerry uzun bir aradan sonra yeni bir modeli ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Son aylarda ortaya çıkan videolar ve fotoğraflar bizlere yeni bir BlackBerry cihazın varlığını ispatladı. Ancak modelin ismiyle ilgili önemli bir iddia var.

Mobil cihazlar piyasaya çıkmadan önce teknik özelliklerini basına sızdıran ünlü Twitter hesabı @evleaks, yeni cihazın adının basına sızandan farklı olduğunu iddia ediyor. Model numarası STV100-6 olan yeni BlackBerry modeli, Android işletim sistemine sahip. Model şimdiye kadar Venice olarak adlandırılıyordu ancak @evleaks bu ismin Venice değil Priv olacağını iddia ediyor. Venice isminin sadece firma ismindeki kod adı olduğunu söyleyen @evleaks, modelin Priv ismiyle satışa çıkacağını Twitter üzerinden paylaştı. Söz edildiği gibi, BlackBerry ismi ile Android işletim sisteminin anılıyor olması, yeni bir durum değil.

Daha önceleri BlackBerry Venice olarak ifade edilen yeni Android işletim sistemli BlackBerry modelinin, aslında Venice kod adlı BlackBerry Priv olduğu ortaya çıktı! Android işletim sistemli BlackBerry Priv, doğrulandı! Kısa süre önce bir açıklama yapan BlackBerry aktif CEO görevini üstlenen John Chen, Android işletim sistemli BlackBerry Priv modelini, resmi ağızdan doğrulamış oldu.

Yapılan bir röportaj ile açıklamalarda bulunan John Chen, sadece Android BlackBerry Priv ismini vermekle kalmadı, cihaz hakkında önemli detaylarını ve BlackBerry'nin beklentilerini de kaydetti.

Sızıntı görseller ışığında tasarım detaylarına değinmeden önce, John Chen'in yaptığı BlackBerry Priv beklentilerine değinmekte fayda. John Chen'in iddialarına göre Yeni BlackBerry Priv, akıllı telefon dünyasının, mevcut birtakım boşluklarını doldurmak amacı ile tüketicilerin beğenisine sunulacak. Bu açıklıklar ile ilgili detaylar kaydeden Chen, kullanıcıların kişisel güvenlikleri ile ilgili sorunlarına çözüm getirecek olan BackBerry Priv modelinin, hem Android yeteneklerini hem de bu yeteneklerin BlackBerry'nin nam salmış güvenliği ile birliktelik taşıyacağını vurguladı.

Blackberry Priv Teknik Özellikleri BlackBerry Priv modelinde 5.4 inçlik 1440 x 2560 çözünürlüğünde ekran, Snapdragon 808 işlemci (6 çekirdekli), 3 GB RAM, Adreno 418 grafik işlem birimi ve 18 MP arka kameraya sahip olması bekleniyor. Söz konusu bu modelin ne zaman duyurulacağı hala bilinmiyor. Blackberry Priv fiyatı BlackBerry Priv fiyatı, Amerika için 750 dolar olarak belirlenirken, Kanada içinse 949 dolar olarak belirlenmiş durumda. Bu fiyatlar, iPhone 6s'ten bile bir hayli fazla.

Pazara iddialı bir giriş yapmak isteyen BlackBerry'nin bu fiyat politikası büyük bir hüsrana neden olabilir. BlackBerry Priv Türkiye fiyatı, vergiler göz önüne alındığında 3500 TL ile 4000 TL arasında değişecek gibi görünüyor. Açıkçası bu fiyat parametrelerinde BlackBerry'nin hem ülkemizde, hem de dünya pazarında başarılı olabilmesi çok zor diyebiliriz.

 

Son Güncelleme: 31.03.2016 19:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.