28 Mart 2016 Pazartesi 16:52
Çamaşır Makinesi Kullanımında Yapılan Hatalar

 Ancak çamaşır makinesinin icadı ile birlikte çamaşır yıkamak son derece pratik bir uygulama haline geldi. Arçelik çamaşır makineleri üstün teknolojileriyle modern kadınların çamaşırlarını yıkama uygulamalarında çok daha etkin çözümlerden yararlanmasını sağlıyor.

Ancak çamaşır makinesinde çamaşır yıkarken yapılan hatalar, çamaşır makinesinde arızalara yol açabiliyor veya yüksek enerji faturalarıyla karşı karşıya kalınmasına yol açabiliyor ya da çamaşır makinesinden istenen verimliliğin yıkanamamasına yol açıyor.

Bu yüzden Göztepe Arçelik Servisi Arçelik markalı çamaşır makinesi kullanan müşterilerine çamaşır yıkarken yaptıkları genel hatalar ve çözümleri ile ilgili önerilerde bulunuyor.

 

Küçükyalı Arçelik Servisi merkezine en sık gelen çamaşır makineleri arasında bayanların yaptıkları çamaşır yıkama hataları yer alıyor. Bu durumun yarattığı sorunların önüne geçilebilmesi için dikkat edilmesi gereken çamaşır yıkama noktaları bulunuyor ki bu hususlar;

 

-Çamaşır makinesi kapasiteden fazla çamaşır doldurmak; Çamaşır makinelerinde belirli kapasiteler bulunuyor. Bu kapasiteler çamaşır makinesinin dönüşünü engellemeden verimli şekilde çalışmasını sağlayacak şekilde alabileceği en üst sınırı göstermektedir.

 

-Uygun miktarda deterjan kullanmak; Bu durum çamaşır makinesinin içerisinde yüksek bir köpük oluşmasına yol açacaktır. Böylelikle de deterjan bölümünden ve diğer noktalardan taşma, elektrik aksama ulaşarak arızalanmalara yol açabildiği gibi aynı zamanda da çamaşırlarda deterjan lekelerinin oluşmasına neden olacaktır.

 

-Sürekli aynı programı kullanmak; Tek bir program, yıkamak istenen çamaşırlar için uygun olmayabilir ki bu durumda verimli bir yıkama elde edilememesine yol açacaktır. Bunun önüne geçebilmek için çamaşırlarda bulunan yıkama etiketlerinde yer alan önerileri göz önünde bulundurulması gerekiyor.

 

-Deterjan gözlerini sıklıkla temizlememek; Bu şekilde bir kullanım yaklaşımı zaman içerisinde deterjan ve yumuşatıcı bölümlerinde katmanlar oluşmasına ve zaman içerisinde deterjan alımının önüne geçmesine yol açabilir. Bu yüzden düzenli olarak çamaşır makinelerinin deterjan haznelerinin çıkartılarak, yıkanması gerekmektedir.

 

Tüm bu kullanım hatalarında yapılacak düzeltmeler ile çok daha uzun ömürlü bir Arçelik çamaşır makinesi kullanımı sağlanabilmektedir. Ancak zaman içerisinde kullanım hataları veya çevresel etmenler dolayısı ile yaşanabilecek arızalanmalarda Çekmeköy Arçelik Servisi profesyonel hizmetlerine başvuruda bulunulması öneriliyor.

Son Güncelleme: 28.08.2016 23:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.