02 Ağustos 2015 Pazar 12:13
Çinli kullanıcılar Samsung'un ön yüklü uygulamalarını silebilecek

Samsung’un mobil cihazlarda kullandığı TouchWiz kullanıcı arayüzü birçok özelliği bünyesinde barındırsa da, işgal ettiği RAM/depolama alanı ve ağır çalışması nedeniyle sürekli eleştirilerin hedefinde olmuştur. Özellikle Galaxy S6 ve S6 Edge sonrası arayüz büyük oranda hafifletilmiş ve Samsung ön yüklü bazı uygulamaların kullanıcılar tarafından kaldırılmasının önünü açtı. Daha eski modellerde ise durum ne yazık ki bu kadar esnek değil.

Ön yüklü uygulamalar sadece TouchWiz arayüzüne özgü bir durum değil. Kullanıcılar bugün birçok arayüzde bu dertten yakınıyor.

Çinli tüketicilerin açtığı bir dava ise ön yüklü uygulamaların akibetini değiştireceğe benziyor. Çinli kullanıcılar Samsung Galaxy Note 3 olarak adlandırılan "N9008S" model numaralı akıllı telefondaki ön yüklü uygulamaların kaldırılması ya da kaldırılması seçeneğinin sunulması yönünde dava açtı.  Mahkemeden çıkan karar kullanıcıların lehine olurken, Samsung uygulamaların kaldırılması için önümüzdeki günlerde yazılım yamaları dağıtacak.

Çin’de satışta olan Galaxy Note 3’te 44 ön yüklü uygulama bulunuyor. Mahkeme heyeti ise bu sayının 24'e düşürülmesi kararını verdi.

Samsung ön yüklü uygulamaların kaldırılması özelliğini Çin’de farklı modeller için de başlatabilir. Aynı zamanda Çin dışındaki kullanıcılara da bir zeytin dalı uzatması beklenebilir. 

Son Güncelleme: 02.08.2015 12:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.