20 Kasım 2017 Pazartesi 20:49
Çocuklar İçin Satılan Akıllı Saatler Satışı Durdurdu

Ebeveynler tarafından çocukların konum takibi ve yaptığı görüşmeleri takip etmek amacıyla geliştirilen akıllı saat modellerinin satışı, Almanya'da telekomünikasyon düzenlemesi sorumlu olan Federal İnternet Ağı'nın aldığı kararla durduruldu. Geçen hafta aldığı kararla birlikte Arkadaşım Cayla isimli oyuncak bebeğin satışı yasaklayan kurum, bunun sebebini ise bebek aracılığıyla çocuğun ve etrafındaki kişilerin gizlice dinlenebileceği olarak gösterilmişti.


Yeni alınan kararla ise çocuklar için üretilen akıllı saatlerin üretimi ve ülkedeki satışını durdurmak isteyen ekip, bunun nedeni olarak ise ebeveynlerin gizlice çocuğun çevresini dinleyebileceği olarak gösterdi.


Alman pazarındaoldukça yaygın şekilde kullanılan çocuk akıllı saatleri, 5 ila 12 yaşlarındaki çocukları hedef alırken, yapılan açıklamada SIM kart desteği içeren bu telefonların internet bağlantısı ve görüşme kaydı yapabilmesi nedeniyle bir casusluk cihazına benzediği vurgulandı.


Federal İnternet Ağı'nın Başkanı Jochen Homann da yaptığı açıklamasında "Bir uygulama aracılığıyla ebeveynler bu saatleri, çocuğun çevresini gizlice dinlemek için kullanabilirler.'' Ebevynlerin çocukların sınıfında olan özel durumları ve öğretmenleri dinlemek için bu yöntemi kullandıklarının tespit edildiği de açıklandı.


Okul yönetimlerine gönderilen yazı ile akıllı saat takan öğrencilerin sınıfa alınmaması ve ebeveynlerin de bu saatleri kullanmaz hale getirmeleri için uyarılması yazılı olarak belirtildi.

Son Güncelleme: 20.11.2017 21:00
Anahtar Kelimeler:
çocukSaatAkıllı Saat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.