07 Mayıs 2016 Cumartesi 00:09
Daha iPhone 7 gelmeden iPhone 7s geliyor

Apple'ın bu sene çıkan üst seviye telefonlar ile kapıştıracağı ve birçok yeniliğin beklendiği iPhone 7 için birçok detay ortaya çıkmışken daha tanıtımına bir seneden daha fazla olan bir sonraki modeli iPhone 7S için de ilk bilgiler ortaya çıkmaya başladı.

Gelen bilgilere göre iPhone 7S'te kullanılacak Apple A11 işlemcisi ile ilgili detaylara göre TSMC tarafından üretilecek A11, 10nm üretim teknolojisine sahip olacağı söyleniyor.

 

Apple'ın şu anda piyasada bulunan iPhone 6S modelinde kullanılan Apple A9 çipsetini üreten TSMC ve Samsung, bu noktada performans dolayımında arada farklar görülmüştü. Bu nedenle iPhone 7'deki Apple A10 çipsetini sadece TSMC'nin üreteceği açıklanmış ve performas farkları da böylece ortadan kalkmış olacaktı.

A11'de de bu şikilde sadece TSMC'nin üreteceği işlemciler kullanılacakken 10nm teknolojisi ise önemli bir adım olacak. Günümüzde 14nm'ye yavaş yavaş geçişler başlamışken 10nm işlemciye sahip olacak olan iPhone 7S'in bu noktada performans ve güç tüketimi noktasında ciddi geliştirmelerin getirmesi bekleniyor. Detaylarını ilerleyen zamanlarda yavaş yavaş öğrenmeye başlayacağımız iPhone 7S'ten önce elbette bir iPhone 7'nin tanıtılmasını beklememiz gerekiyor.

Son Güncelleme: 07.05.2016 00:13
Anahtar Kelimeler:
Daha7GeliyorIPhoneGelmeden
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.