10 Ocak 2016 Pazar 19:11
Dikkat İstanbul'a lodos uyarısı kar yağışı var mı ?

 

Meteorolojinin verilerine göre; salı gününe kadar İstanbul’da etkili olacak lodosun, geçen haftaki kadar şiddetli olması beklenmiyor. Yine de ulaşımda aksamalara neden olabileceği, bazı uçak seferlerinin iptal edilebileceği tahmin ediliyor.

Lodosla birlikte yağmur da geliyor. Hafta sonuna kadar İstanbul’da yağış var. Ancak hava sıcaklıkları yükselecek. Perşembe gününe kadar sıcaklığın 14-15 derece olması bekleniyor. Cuma günü ise sıcaklık 10 dereceye düşecek.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in batısı ile Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Kastamonu ve Çorum çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte batı ve iç bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurdun batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güneyli, güneydoğu bölgelerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı ve kuzey Ege'de kuvvetli(30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu gece saatlerinden sonra yağmurlu 8
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 14
İzmir: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 15
Adana: Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu 16
Antalya: Az bulutlu zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 17
Samsun: Parçalı bulutlu 14
Trabzon: Parçalı bulutlu 12
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu -1
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 11

Son Güncelleme: 10.01.2016 19:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.