19 Kasım 2017 Pazar 15:37
Dünya'ya Benzeyen Bir Gezegen Daha Keşfedildi

Sıcaklık açısından dünyaya fazlası ile benzeyen ve  de Ross 128 b adı verilen bu gezegen içerisinde su ve de oksijen olup olmadığını anlayabilmek amacıyla bir zamanda daha beklememiz gerekiyor. Bu özel soruların cevabını bulabilmek için 2020 senesinde tamamlanması beklenmekte olan Giant Magellan Teleskop‘undan yardım almamız gerekli.

Yörüngesinden ötürü güneş sistemine doğru hareket etmekte bulunan gezegen yaklaşık olarak 80.000 sene sonra da güneş sistemine en yakın durumdaki dünya benzerinde gezegen olabilecek. İnsanlık tarihi  göz önünde bulunduğu zaman 80.000 senenin olanaksız bir zaman olmadığı çıkarımını da yapsak yanlış olmaz.

Eğerki bahsi geçen  bu gezegenin atmosfer ile birlikte su açısından da uygun bulunduğu tespit edilebilir ise, insanlığın geleceği tekrardan şekillenecek olabilir.

Dünyaya çok fazla benzeyen ve de Ross 128 b ismi verilmiş durumdaki bu yeni keşfedilen gezegen ile alakalı olarak NASA'dan ise herhangi bir şekilde açıklama gerçekleştirilmedi. Teleskop ile birlikte gelecek bilgiler ise büyük bir heyecanla beklenmekte.

Son Güncelleme: 19.11.2017 17:29
Anahtar Kelimeler:
DünyaGezegen
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.