04 Ağustos 2015 Salı 14:21
En ucuz iPad Modeli

iPad Mini, ekran boyutu bakımından bir istisna teşkil ediyor. Zira Apple, bildiğiniz gibi uzunca bir süre 7 inç tablet üretmemek için direndi ve gerçek tablet deneyiminin sadece 10 inç büyüklüğünde ekran ile yaşanabileceğini savundu. İşte bu nedenle, iPad mini bir istisna sayılıyor zira sadece 7.9 inç büyüklüğünde bir ekranı vari. Panelinde ise LED IPS teknolojisi kullanıyor. Çözünürlük değeri de768 x 1024 piksel. İlk çıkan iPad mini modeli, Retina ekran desteği vermiyor, yani PPI değerleri düşük. Ancak çok da fark etmiyorsunuz, zira panel kalitesi gayet yüksek ve ekran boyutu da küçük. Yine de belirtelim ki, ikinci ve üçüncü nesil iPad mini modelleri Retina teknolojisine destek veriyor.

iPad mini donanımı gayet yeterli:Apple A5 çipset, çift çekirdekli Cortex-A9 - 1GHz işlemci, 512MB RAM ve PowerVR SGX543MP2 grafik işlemcisi kullanıyor. İlk bakışta düşük gibi gelse de, iOS özel olarak optimize edildiğinden, bu donanımlar ile hiçbir sıkıntı çıkarmıyor. Bu basit donanım son derece verimli bir şekilde kullanılıyor ve hiçbir uygulamada yavaşlama veya hız kaybı hissedilmiyor. 16/32/64GB kapasiteli modelleri olan tabletin en ucuz versiyonu 16 GB ve sadece Wi-Fi desteği sunuyor.

Son Güncelleme: 25.08.2016 00:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.