07 Nisan 2016 Perşembe 23:51
Facebook Live Türkiye'de! Facebook da canlı yayın yapma? Facebook Canlı Yayın Nasıl Yapılır

2015 Ağustos ayında Facebook Mentions’a eklenen ve Haber Kaynağı üzerinden canlı video paylaşımı yapılan Live servisi artık daha geniş kapsamlı hizmet sunabiliyor. Facebook Live, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 60 ülkede kullanılabiliyor.

Facebook Live videoları normal videolardan 10 kat daha fazla yorum ve etkileşim alıyorlar. Facebook Live servisine yeni gelen özellikler şöyle;

Hem interaktif hem eğlenceli

Facebook Live’a yeni eklenen Live Reactions, Replay Comments ve Live Filters özellikleri sayesinde yayınlanan videolar daha farklı tepkilerle değerlendirilebiliyor. Haber Kaynağı’ndaki "muhteşem, hahaha, inanılmaz, üzgün ve kızgın" tepkileri artık Facebook Live videoları için de kullanılabiliyor. Videolarını kişiselleştirmek isteyenler için beş farklı Live Filters bulunuyor. Ayrıca bu özelliklere yakın zamanda videoların üstüne çizim yapılmasını sağlayan bir özellik de gelecek.

Arkadaşını da çağır

Facebook Live ile yayınlanan tüm videoları kullanıcılar, "Invite Friends" tuşunu kullanarak arkadaşlarına davet yollayıp, canlı videoları birlikte izleyebilecekler.

Diğer yandan Facebook Live üzerinden yayınlanan en popüler videoları ilgi alanlarına göre kategorilere ayırabilen kullanıcılar, dünyada en çok hangi videoların izlendiğini ve hakkında neler konuşulduğunu kolaylıkla takip edecekler.

 

Facebook Live Türkiye’de nasıl kullanılır

Facebook Live uygulamasını kullanmak kolay ancak Facebook uygulamanızın son güncellemelerin bulunduğundan emin olun. Daha sonra durumunuzu güncellemek için “Durum” seçeneğini tıklayın. Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi “Yeni Canlı Yayını Paylaş” ikonuna tıkladığınız anda canlı yayına geçebiliyorsunuz.

 Facebook Live Türkiye’de nasıl kullanılır

Daha sonra canlı yayını izleyen tüm arkadaşlarınızın bir raporunu görüntülemek de mümkün olabiliyor. Örnek olarak gösterdiğimiz ekran görüntüleri Facebook iOS iPad sürümünden alındı. Android için güncelleme almanız gerekebilir. 

Son Güncelleme: 08.04.2016 21:15
Anahtar Kelimeler:
FacebookCanlıYapmaYayın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
emre 2020-09-16 13:33:29

Çözüm aşağıda.