01 Aralık 2016 Perşembe 14:58
Facebook Prisma, uygulamasının erişimi resmen yasakladı!

Rus fotoğraf uygulaması Prisma, bu ayın başlarında canlı Facebook videolarına etkileyici filtreleruygulamaya başladı. Aynı gün ise Facebook, pek yakında hayata geçireceği Live Video özelliğine filtre uygulama planlarını ortaya çıkardı. 

Sosyal medya devi, şimdi şirketin API'leri aracılığıyla, Prisma'nın Canlı Video erişimini engelledi ve Prisma'yı esasen işlevselliği kopyalamakla suçladı. 

Facebook konuyla ilgili Prisma'ya yaptığı açıklamada: "Uygulamanız, videoyu bir mobil cihaz kamerasından aktarıyor ve bu zaten Facebook uygulaması aracılığıyla yapılabiliyor. Canlı Video API'sı, insanların profesyonel kameralar, çoklu kamera kurulumları, oyunlar veya ekran görüntüleri gibi diğer kaynaklardan canlı video içeriği yayınlamasına izin vermek için hazırlanmıştır." Facebook'un Live API'si ile ilgili Sıkça Sorulan Sorular sayfası, akıllı telefon kameralarının yasaklandığını açıkça belirtmiyor ve "canlı içeriği doğrudan herhangi bir kameradan Facebook'a göndermenizi sağlar" diyor. Facebook ayrıca geliştiricileri, Prisma'nın kullandığı filtre türüne benzer şekilde ekran üstü grafikler gibi özel efektler kullanmaya da teşvik ediyor.

Son Güncelleme: 01.12.2016 15:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.