04 Haziran 2016 Cumartesi 13:47
Facebook ve Messenger 1500'den Fazla Emoji geldi.

Facebook'un anında mesajlaşma uygulaması olan Facebook Messenger,1500'den fazla emojiyi kullanıma soktu.

Facebook'un yan uygulaması olarak yayın hayatına başlayan ancak ulaştığı kullanıcı sayısıyla alıp başını giden Facebook Messenger, kullanıcılarının duygularını daha iyi aktarması için yenilenmiş emojileri kullanıma soktu. 1500'den fazla emoji üzerinde değişiklik yapan Messenger, yeni emojileriylevektörel tasarıma da geçiş yapmış. Daha canlı ve eğlenceli duran emojiler artık tüm platformlarda kullanılacak.

Yeni emojileriyle pek çok konuya değinen Messenger, ırkçılık ve kadınlara şiddet konusunda da hassas davranmış. Tıpkı WhatsApp'taki gibi ten rengi seçimini mümkün kılan emojilerin yanı sıra, kadınlara şiddetin artmasından dolayı kadınların kendilerini daha rahat ifade edebilmesi için de yeni emojiler eklenmiş durumda. Messenger'ın yeni emojileri dün itibariyle iOS ve Androiduygulamalarında kullanıma sunuldu. Bugün de Web sürümüne gelen yeni emojileri artık kullanabilirsiniz.

Yeni Emojileri Nasıl Kullanabilirim?

Messenger'ın yeni emojilerini kullanmak oldukça basit. Mobil sürümlerde daha öncelerden olduğu gibi yazı yazma bölmesinin sağında yer alan dörtlü emoji simgesine tıklamanız yetiyor. Simgeye tıkladıktan sonra yeni emojiler arasından dilediğinizi seçebilirsiniz.

Facebook'un Web sürümünde de hizmete giren yeni emojileri kullanmak için sohbet penceresineekstra bir simge eklenmiş durumda. Aşağıdaki resimde sarı ile işaretlenmiş bölüme yerleşen simgeye tıkladığınızda yeni emojileri dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Ayrıca bazı emojiler arasında ten rengiseçimi de yapabilecek.

Son Güncelleme: 04.06.2016 13:52
Anahtar Kelimeler:
FacebookMessengerEmoji
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.