12 Nisan 2016 Salı 22:58
Facebook'a gelen yeni bir yenilik

Facebook f8 geliştirici konferansı başladı. Bu yıl Facebook’tan gelecek en önemli haber sohbet botlarıyla alakalı olacağa benziyor.

12-13 Nisan tarihlerine yayılan konferansta Facebook geliştiricileri neler üzerinde çalıştıklarını anlatacaklar. Facebook’un konferansta yapacağı büyük anonslardan birinin sohbet bot’ları için geliştirdiği platform olacağı bir süredir konuşuluyordu.

Facebook Messenger Botları ne işe yarıyor?

Facebook’un Messenger’da bir bot olarak geliştirmesi düşünülen yeni sohbet botları  çok yakında bir Facebook Bot Store mağazasıyla karşılaşabileceğimizin sinyallerini de veriyor. Daha önce Facebook botlar hakkında pek çok haber yayınladı ve demeçler verdi.

Bu botlar uzaktan rezervasyon yapmaktan tutun da, uçak bileti satın almaya kadar pek çok işe yarayacak. Müşteri hizmetlerinin yerini de alabilecekler. Facebook Messenger’ın Danışman Robotu Hizmete Girdi haberimizde bununla ilgili detaylara yer vermiştik. Facebok Messenger sohbet botları dünyada 50 milyon iş yeri tarafından bir SDK sayesinde geliştirilip bu iş yerlerine adapte edilerek kullanılabilecek.

Facebook video profili nasıl kullanılacak?

Bunun yanı sıra Facebook için hazırlanabilecek video profil pencereleri de F8 Konferansında konuşuluyor. Bir çok uygulama kullanarak Facebook’da video profiller oluşturmak mümkün olacak. Bunların arasında Facebook ailesine yeni katılan Masquarede’de var. Birçoğu QR kod okutularak kullanılabilecek olan bu yenilikler yavaş yavaş güncellemeler ve bu kodlar sayesinde uygulamaya dahil olacaklar. Facebook’un f8’de bot hamlesini yapması Messenger’i yeni internet tarayıcısı haline de getirebilir. 

Son Güncelleme: 12.04.2016 23:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.