25 Nisan 2016 Pazartesi 00:17
Facebooktan Müthiş Yenilik: Facebook Messenger da konferans görüşmesi yaptınız mı?

Facebok, Dünyanın en popüler ikinci mesajlaşma servisi olan Facebook Messengeriçin konferans görüşmelerini mümkün hale getirdi.  Yeni güncelleme ile bu özelliği kullanıcılarına sunacak olan Facebook bundan sonra sesli görüşmelere üstelik grup olarak izin vermiş olacak.

Yakın bir zamanda Facebook’ un  Messenger departmanından David Marcus’un paylaştığı bir görsel, servisin yeni özelliğini gün yüzüne çıkartmış oldu. Bundan böyle Facebook Messenger üzerinden konferans görüşmeleri mümkün hale getirilmiş.Bilindiği gibi grup konuşmaları zaten uzun süredir yazılı olarak yapılabiliyordu ancak artık sesli olarak konferans görüşmelerinin önü de bu şekilde açılmış oluyor.

 

İlgili özellik aynı anda hem iOS hem de Android platformlarına gelecek. Böylelikle artık Facebook Messenger VoIP görüşmelerinin de yapıldığı bir platforma dönüşmüş olacak. Aynı anda toplu olarak 50 kişi aynı görüşmelere ortak olabilecek. Birbirlerini duyup seslerini iletebilecekler.

Sesli görüşme olanakları ile Skype ve Hangouts gibi önemli uygulamalara yeni bir rakip olarak karşımıza çıkacak olan Facebook Messenger, sahip olduğu 800 milyondan fazla aktif kullanıcıları olduğunu da hesaba katacak olursak rakiplerine göre önemli bir avantaja en baştan sahşp olmuş olacak. Şimdilik bekleyin bu özelliğin rakiplerini ne derecede etkilediklerini göreceğiz. Acaba sesli görüşme pazar liderliğini Facebook gibi sağlayabilecek mi?

 

Taban olarak rakiplerine göre daha avantajlı sayılan Facebook Messenger çoklu katılımlı bu sesli uygulamasından (konferans görüşmesi) sonra hangi yenilikler ile karşımıza çıkacak şimdilik bilinmezlerde olsa da bu atılımların ileride  telekominakosyon firmalarını zarara uğratacağı kesin gibi.

Son Güncelleme: 25.04.2016 00:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.