13 Mayıs 2018 Pazar 22:18
Fortnite Pubg'yi Alt Sıralarda Bıraktı

Son dönemlerin en popüler oyunu haline gelen Battle Royal oyunları adeta dünyayı etkisi altına almayı başardı. Battle Royal türünde ilk çıkış yapan H1Z1 oyunu zamanla yerini PUBG’ye bırakmış son olarak ise Fortnite: Battle Royal bu üstünlüğü PUBG’den almayı başarmıştı. Bazılarına göre Fortnite ile PUBG birbirinden farklı oyun olarak gösterilse de birçok kişi tarafından hala iki oyun arasındaki kıyaslamalar devam ediyor.

Geçtiğimiz şubat ayında PUBG’yi ilk kez oyuncu sayısı bazında geçmeyi başaran Fortnite oyun dünyasında büyük ses getirmişti. Resmi olarak Fortnite: Battle Royal’in oyuncu sayısını hesaplamak oldukça zor nitekim Steam üzerinden yayınlanan PUBG’nin resmi oyuncu sayısı verileri kolaylıkla elde edilebiliyor. Şu bir gerçek ki Fortnite tarafında beklenmedik bir artış gözlemlendiği inkar edilemeyecek bir dereceye ulaştı. Twitch yayınlarında gösterilen ilgi olsun, birçok ünlü profesyonel oyuncu tarafından ilgi ile karşılanması olsun Fortnite’a olan ilgi her geçen gün artıyor.

Fortnite 3.4 Milyon Oyuncu Sayısına Ulaştı!

En son şubat ayında yapılan resmi açıklamada Fortnite’ın 3.4 milyon oyuncu sayısına eriştiği açıklandı. Newzoo isimli analist ekibinin verilerine göre aylık ortalama 1.1 milyon kişi PUBG oynarken 2.6 milyon kişinin ise Fortnite oynadığı açıklandı. Bunun sebepleri arasında Fortnite Battle Royal’in ücretsiz olması ve PUBG’ye nazaran daha az sistem gereksinimine ihtiyaç duyması olabilir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.