11 Nisan 2015 Cumartesi 00:40
Fotoğraf Düzenleme Uygulaması Snapseed Tamamen Yenilendi

2012 yılında Google tarafından yapılan ücretsiz fotoğraf düzenleme uygulaması olan Snapseed, aldığı son güncelleme ile birlikte modern mobil fotoğraf düzenleme uygulaması yolunda sağlam bir adım attı.

Arayüzü hemen hemen tamamen değişmiş olan uygulama, bir çok kullanıcı tarafından beğenildi. Bazı yeni özelliklerle birlikte gelen güncelleme, arayüz üzerinde yapmış olduğu değişikliklerle kullanımı oldukça kolaylaştırmış.

Uygulamada göze çarpan ilk değişiklik yeni logo ve modern, temiz bir arayüz. Fotoğraflarınızı hem dik konumda hem de yatay konumda düzenleyebiliyorsunuz. 

Arayüzün sağ üst tarafındaki numara, fotoğraf üzerinde yaptığınız değişikliklerin sayısını gösteriyor. Sağ alt taraftaki artı(+) simgesi de düzenleme araçlarını barındıran menüye gitmemizi sağlıyor. 

Yeni özelliklerin arasında Perpektif Değişim (Dönüştür) ve Işık İyileştirmeleri ( Nokta Düzeltme ) yer alıyor. Aynı zamanda iki farklı filtrede Lens Bulanıklığı ve Ton Konstratı yeni güncellemeyle eklenen özellikler arasında. Uygulamanın içindeki fırça sayesinde de fotoğrafın belirli noktalarını düzeltebiliyoruz.

Fotoğraf düzenlemenin verdiği his hemen hemen aynı. Uygulamak istediğiniz efekti seçin, daha sonra resmin üzerinde uygulamak istediğiniz noktaya tıklayın. Bunları yaparken de sağ üst taraftaki numaranın arttığını rahatlıkla görebilirsiniz. Eğer değiştirmek istediğiniz bir nokta varsa bu sayıya tıklayarak fotoğrafa uyguladığınız tüm efektleri görebilirsiniz.

Genel olarak kullanımı basit ve fotoğraf düzenleme olayını biraz daha oyun haline getiren bu uygulama tamamen ücretsiz. Google’ın başarılı çalışmalarından biri olarak gösterebileceğimiz uygulamayı sıkı Instagram kullanıcıları baya sevecek gibi gözüküyor.

Uygulamada dönüştür başlığı altında gelen perspektif değişim özelliği de oldukça farklı bir özellik. Perspektif ile ilgili değişiklik yaptığınız zaman, fotoğrafta bazı boşluklar oluşur. Bu uygulama bu boşlukları kendiliğinde dolduruyor ve bunu başarılı bir şekilde yapabilen az uygulamalardan bir tanesi.

fotograf-duzenleme-uygulamasi-snapseed-tamamen-yenilendi.jpgfotograf-duzenleme-uygulamasi-snapseed-tamamen-yenilendi-001.jpgfotograf-duzenleme-uygulamasi-snapseed-tamamen-yenilendi-002.jpgfotograf-duzenleme-uygulamasi-snapseed-tamamen-yenilendi-003.jpg

Son Güncelleme: 11.04.2015 00:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.