17 Ağustos 2015 Pazartesi 11:16
Galax Note 5 ve Galaxy S6 Edge+'ın Benchmark skorları yayınlandı

Samsung’un geçtiğimiz günlerde duyurduğu üst düzey akıllı telefonlar Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge+’ın Benchmark skorları GSMArena sitesi tarafından yayınlandı.

Her iki telefon 14nm FinFET üretim tekniğiyle geliştirilen 64 bit sekiz çekirdekli Exynos 7420 işlemcisinden güç alıyor. Galaxy S6 ve S6 Edge’den hatırladığımız işlemcide 4 adet Cortex-53 çekirdeği 1.5GHz’de, Cortex-A57 tabanlı diğer dört çekirdek ise 2.1GHz frekans hızlarına ulaşabiliyor.

Galaxy S6 ailesinde 3GB RAM kullanan Samsung, Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge+ modellerinde ise 4GB RAM kullanıyor. Bu fark kimi kriter testinde az da olsa etkisini ortaya koyuyor.

Alt bölümde sıraladığımız kriter testi sonuçlarına göre Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge+ birçok testte rakiplerini geride bırakmayı başarıyor. Her iki telefon kimi testlerde ise aynı işlemciye sahip olan Galaxy S6/S6 Edge’in gerisinde kalıyor. 

Son Güncelleme: 17.08.2015 11:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.