24 Şubat 2018 Cumartesi 19:40
Google Asistan'a Yeni Özellik

Google'ın kendi sanal asistanı 1.5 yaşında olabilir, ancak şirketin çok eskiden bu yana geliştirdiği Google sesli komutları olarak başlayan projesinde artık Google Asistan adını alan teknoloji, belirli bir seviyeye kadar gelmeyi başardı. Yapay zeka desteği ile sürekli olarak güncellenen sesli asistanlar artık günümüzde çok sayıda insan tarafından kullanılmaya başladı. Google, bu konuda Google Asistan uygulamasını dünya üzerinde daha fazla ülkede aktifleştirerek kullanmayı hedefliyor.

Geçen sene Google Asistan, Google Home ve CES 2017'de Android Auto kullanan arabalara ve evlere entegre edilmişti. Şimdi yeni yılın en büyük mobil tüketici etkinliğine yaklaştığımız şu günlerde Google Asistan uygulamasının 30'dan fazla farklı dil içinde destek vereceği söyleniyor.

Google Asistan halihazırda İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Japonca, Korece, İspanyolca ve Portekizce gibi 30 farklı dilde kullanılabiliyor. Yakında daha fazla dil desteği Google sesli asistanına eklenecek.

Google'ın önemli bir isminin yaptığı açıklamaya göre çok yakında Google Asistanı bir çok farklı dil desteğine sahip olarak dünya üzerinde milyonlarca yeni kullanıcı ile buluşacak. Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan bir görsele göre Türkiye'de bu listede yer alıyor.

Yani Google Asistan uygulamasını çok yakında Türkçe destekli bir şekilde kullanmaya başlayabileceğiz. MWC 2018 fuarında bu konuyla ilgili açıklama yapılması bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.