23 Ekim 2017 Pazartesi 19:46
Google Bedava İnternet Dağıtıyor !!

İlk olarak Porto Riko'da semalarda görülen balonlar internet erişimi olmayan bölgelere internet dağıtacak. Google'ın internet erişimi olmayan bölgelere internet ulaştırmak için bir süredir üzerinde çalıştığı proje resmen hayata geçti. Project Loon İlk olarak Porto Riko'da internet hizmeti sağlamaya başladı.

Söz konusu projenin hayat geçmesi ile Google, internetin ulaştırılamadığı bölgelere ücretsiz hizmet götürecek. Google, balon projesiyle dünya genelinde internete erişimi olmayan dört milyar insana ve özellikle de erişimi zor coğrafyalara internet erişimi sağlamayı amaçlıyor.

Google, balon projesiyle dünya genelinde internete erişimi olmayan  dört milyon insana ve  özellikle de erişimi zor coğrafyalara internet erişimi  sağlamayı amaçlıyor. Şirket bağlantı ağını gelişmiş ülkelerde olduğu gibi  milyarlarca dolarmaliyetli altyapılar inşa ederek kurmak yerine gökyüzünden  internet sinyali sağlayacak Tenis kortu büyüklüğünde dev balonlarla temin etmeyi  planlıyor.

Fırtınalara dayanabilen ve yerden 20 kilometre yüksekte dahi internet hizmeti verebilen Project Loon, 2015'te doğal afetlerden etkilenen Peru'da da iletişim hizmeti için kullanılmıştı.

Anahtar Kelimeler:
İnternetBedavaGoogle
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.