09 Ekim 2016 Pazar 21:10
Google Drive ve Dropbox neden açılmıyor?



Konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı fakat Erişim Engelleme Kararlarının Gösterimi üzerinden yapılan araştırmalara göre şu sonuç ortaya çıkıyor:

 

·“5651 sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu İnternet sitesi (drive.google.com) hakkındaki Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nın 08/10/2016 tarih ve 490.05.01.2016.-156393 sayılı kararına istinaden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır.”




Ayrıca Google Drive ve Dropbox'a erişmek için DNS ayarlarını değiştirmek de yetmiyor. Lakin yine Zenmate gibi VPN kullanılarak bulut sistemlerine erişim sağlanabiliyor.

Konuya ilişkin ortaya atılan bir iddiaya göre bir hacker grubu, devletin üst makamlarındaki bazı kişilere ait bulut sistemlerini ele geçirdi. İşte bu nedenle Drive ve Dropbox'a tedbir amaçlı erişim engeli getirildiği iddia ediliyor.

Son Güncelleme: 09.10.2016 15:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.