17 Kasım 2016 Perşembe 17:30
Google Earth herkesi uzaya götürüyor ! Şimdi İndir

Peki tüm bu özellikleri kullanabilmek için ne yapmak gerekiyor? Google Earth'ü VR gözlükle nasıl kullanacağız? Tüm detaylar haberimizde...

Google, üzerinde bir süredir çalıştığı yeniliği bugün resmen kullanıcıların beğenisine sundu. Google'ın popüler harita servisi Google Earth VR desteği kazandı. Yani VR gözlükleri takan herkes Google Earth'ün içinde kendini bulacak ve gezintisini bu şekilde yapacak. Google Earth'i VR üzerinden kullanabilmek için ise şu an tek sahip olmanız gereken araç ise HTC'nin VR gözlüğü HTC Vive'den başkası değil.

Alışık olduğunuz Google Earth deneyiminin tamamını sunmaya devam eden Google Earth VR, oldukça farklı senaryo için ayrıntılı bir şekilde hazırlanmış. Örneğin Google Earth VR ile bir şehir üzerinde uçabilir, bir dağın zirvesinde durabilir hatta dünyayı uzaydan izleyebilirsiniz.

 

Google, Earth VR'ın açıklamasında dünyanın çok büyük olduğunu ve dolayısıyla dünyadaki her yerin Google Earth VR ile görüntülenemeyeceğini belirtiyor.

Sadece sinematik turların ve turistik önemi olan yerlerin gezilebileceği bu uygulamada evinizi bulmanız pek mümkün görünmüyor, ancak Google Earth VR ile Amazon nehri, Manhattan'daki gökdelenler, Alp dağları veya büyük kanyon üzerinde keşfe çıkabilirsiniz.

Steam üzerinden ücretsiz olarak sunulan Google Earth VR, şimdilik sadece HTC Vive'da kullanılabiliyor. Google Earth VR'ın gelecek yıl diğer sanal gerçeklik gözlükleri için de kullanıma sunulması bekleniyor.

Son Güncelleme: 17.11.2016 17:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.