15 Mayıs 2018 Salı 19:25
Google Gmail Çevrim Dışı Özelliği Geliyor

Yeni sürümü ile geçtiğimiz ay gündeme gelen Gmail artık çevrimdışı olarak da çalışabilecek.

Geçtiğimiz haftalarda düzenlenen Google I/O etkinliğinde Gmail'in yeni arayüzü tanıtıma sunulmuştu. Yeni arayüz dışında en çok dikkat çeken özellik ise kullanıma sunulacak olan çevrimdışı özellikti. Bundan böyle internetsiz zamanlarda çevrimdışı özellik sayesinde Gmail'i kullanabileceksiniz. 

Gmail'in çevrimdışı özelliği sayesinde e-postaları okuyabilir, cevap yazabilir, yeni e-postalar oluşturabilir, düzenleyebilir ya da silebilirsiniz. Peki internete bağlandığınızda tüm e-postalarınız silinecek mi?

Siz internete tekrar bağlanır bağlanmaz tüm yaptığınız değişiklikler ana hesabınızla senkronize olacak. Yani e-postalarınız bu durumdan zarar görmemiş olacak. 

Peki Gmail'i çevrimdışı özelliğini etkinleştirmek için hangi ayarları  yapmak gerekiyor? 

Öncelikle yapmanız gerekn G Suite üzerinden bu ayarı etkinleştirmeniz gerekiyor. 

Kişisel bir hesap kullanıyorsanız çevridışı Gmail özelliğini kullanabilirsiniz.

Yapmanız gerekn tek şey, 'Ayarlar'a gitmek ve 'Çevrimdışı' sekmesinde yer alan Çevrimdışı e-postayı etkinleştir’ seçeneğini işaretleyin. 

Gmail’in yeni tasarımına sahip değilseniz bu seçenek ayarlar bölümünde karşınıza maalesef çıkmayacak. Gmail'i güncelleyerek bu yeni özellikten faydalanabilirsiniz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.