22 Kasım 2016 Salı 11:14
Google ilaç şirketi ile yaptığı anlaşma bozuluyor mu ?

 Google'un bu yenilikçi lens teknolojisinin klinik denemelerinin bu yıl gerçekleştirileceği belirtilmiş olsa da, yeni bir kararla bu tarih daha sonraki bir zamana ertelendi.

İki yıldır söz konusu proje için işbirliği yapan Novartis ve Google, bu akıllı kontakt lensin iki versiyonunu üretmek için araştırma ve geliştirme çalışmalarına devam ediyordu. Novartis yetkilisi Joe Jimenez tarafından yapılan yeni bir açıklamaya göre ise bu lenslerin klinik denemeleri bu yıl başlayacaktı. VentureBeat'te yer alan rapora göre bu lenslerin bir versiyonu presbiyopiden (yakını görememek) muzdarip kişiler için otomatik odaklanma olanağı sağlayacak, diğer versiyon ise diyabet hastaları için kandaki glikoz seviyelerini ölçebilecekti.

Novartis yetkililerinden gelen yeni bir açıklamaya göre ise söz konusu lenslerin insanlarda deneneceği klinik testlerin ne zaman başlayacağını söylemek için henüz çok erken olduğu belirtildi.

Proje tamamlandığında her iki akıllı lensin de yukarıda bahsi geçen hastalıklarla olan mücadelede önemli bir işleve sahip olması bekleniyor.

Son Güncelleme: 22.11.2016 11:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.