05 Şubat 2020 Çarşamba 16:43
Google İlk Kez YouTube Kazançlarını Açıkladı

Açıklanan rakamlar içinde ilk kez Google'ın YouTube'dan elde ettiği gelir de resmi olarak açıklandı.

Google ilk kez YouTube gelirini açıkladı

Açıklanan rakamlara göre video paylaşım sitesi YouTube, ayda 1 milyar doların üzerinde gelir elde ediyor. Sitenin 2019 yılı toplam geliri ise 15 milyar dolar oldu. Rakamların açıklanmasıyla beraber şirket hisselerinde yüzde 4'e ulaşan düşüşler meydana geldi.

Alphabet CEO'su tarafından açıklanan rakamlara göre YouTube'un son geliri 4.72 milyar dolar oldu. Bu rakamlara reklam dışı gelirlerin dahil olmadığı da belirtiliyor.

Alphabet'in toplam geliri ise artarak 46 milyar dolara ulaştı. Bu rakamın beklentilerin altında kaldığını da belirtelim. Bu rakam 2015 yılından bu yana en kötü çeyrek sonucu oldu.

Öte yandan Google'ın bulut hizmetlerinden elde ettiği gelir 2.61 milyar dolar oldu. 2019 yılının toplam rakamı ise 8.92 milyar dolar.

Son Güncelleme: 05.02.2020 17:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.