23 Nisan 2015 Perşembe 09:33
Google 'Mobil Uyumlu' siteleri öne alacak!

Google, mobil cihazlardaki arama motoru sonuçlarında köklü değişikliklere gidiyor. Özellikle mekan aramalarında sadece belirtilen kriterlere uygun yerler öne çıkacak. Web sitelerinin ziyaretçi trafiğinde belirgin bir değişim yaşanacağı kesin.

Google tarafından Şubat ayında duyurulan ve ‘mobile friendly-mobil uyumlu‘ adını verdiği değişimde, arama motoru sonuçlarını mobil cihazlar için farklılaştıracağını bildirmişti. Yaşanacak değişimde, mobilde arama yapıldığında masa üstü bilgisayarlarda en tepede beliren web siteleri değil, kullanıcıların bulunduğu konuma(ip adresi veya GPS dataları basz alınarak) göre en yakın yerler belirecek. Bu sonuçlar, yapılan aramadaki kriterlere göre seçilecek.

Yaşanacak değişim, özellikle ziyaretçi sayısı yüksek(tekil hit) olan web siteleri için büyük bir sürpriz olabilir. Google, çok tartışılan sıralama sisteminde ilk kez önemli bir değişikliğe giderken, benzer bir çalışmanın Google Play gibi diğer hizmetlerde yapılıp yapılmayacağı bilinmiyor.

Mobil arama motorundaki yeni sistem, aynı zamanda URL kısaltmasına da gidecek. Web adreslerinin daha kısa ve belirgin olması sayesinde kullanıcılar aradıkları bilginin yerini görebilecek:

teknolojihabernet

Web sayfaları mobile ağırlık verecek

Google’ın gittiği değişiklik, mobil aramaların son yıllarda hızla artmasıyla geldi. Digital Trends verilerine göre, 2014’ün son üç ayında çevrimiçi aramaların neredeyse yüzde 30’u mobil cihazlar üzerinde yapıldı. Yaklaşık 18,5 milyar aramanın üçte ikisi ise Google’da gerçekleşti.

Google’ın mobile verdiği ağırlık, web sayfaları mobil cihazlara uyumlu olmayan veya yeterince iyi tasarlanmamış firmaları da etkileyecek. Kullanıcıların özellikle gezerken veya seyahat ederken alışveriş yapmak ve yemek yemek için Google’ı kullanması, neredeyse her firma için mobil uyumlu web sayfalarını öne çıkaracak. Bunun anlamı kısaca Google arama sonuçlarında iyi bir yer almak istiyorsanız kesinlikle mobil uyumlu bir siteye sahip olmanız gerektiğidir.

Son Güncelleme: 23.04.2015 09:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.