09 Ocak 2017 Pazartesi 11:40
Google Play Store'da Çocuklar için zeka oyunları geliyor ?

Google play store üzerinden indirilerek telefon ve tabletlere yüklenebilecek binlerce hatta yüzbinlerce oyun, hem çocuk hem büyüklerin ilgisini çekmeye devam ederken popüler zeka oyunları da başta çocukların kişisel gelişimine ve görsel zekasına da katkı sağlamaya devam ediyor. 

İşte biz de, siz değerli okurlarımız için Google Play Store üzerinde yayınlanan bir kaç zeka oyununu derleyerek sizlerin beğenisine sunduk. İşte google play store'da yayınlanan zeka oyunlarından bazıları 1 - Mermer Efsane - Marble Legend Daha önce bilgisayarlarda oynadığımız renklerin ön plana çıkarıldığı ve aynı renkleri bir araya getirerek eksiltme yöntemiyle topların hedefe ulaşmasını engelleme esasına dayalı olan oyunda, 5 farklı renk bulunurken bu renklerin birleştirilmesi ve bu şekilde eksiltme yapılması şeklinde oynanan bir oyun. Çocukların görsel zekasına katkı sağlayan oyunu indirmek ve oynamak ise ücretsiz. 

2 - PUZZLE WORLD Çeşitli hayvan figürlerinin ekrana yansıtıldığı ve yine eksiltme yöntemiyle ekrandaki hayvan figürlerinin eşleştirilmesi şeklinde kendini gösteren oyun, çocukların görsel zekalarına katkı sağlamanın yanında hayvanları tanıması veya öğrenmesi için de etkili bir yöntem olabilir.

Tipik bulmaca kategorisindeki bu oyun, onlarca bölümden oluşuyor ve skor toplayarak sıralama rekabetini de ön plana çıkarıyor.

Oyun, google play store üzerinde 7 temmuz 2016 tarihinde güncellenmiş ve 500 bin den fazla oyuncu sayısına sahip.  3 - kaçış blok kral Alışılmışın dışında bir bulmaca oyunu olan kaçış blok kral'da amaç kırmızı çubuğu ait olduğu alana getirmek esasına dayalı.

Ekranda beliren diğer çubukları hareket ettirerek kırmızı çubuğu çıkışa getirmeye çalışıyorsunuz. Böylece, görsel zekanın yanında çözüm bulma veya çözüm üretme yeteneklerini de güçlendiren bir yapısı var. Çocukların bulmaca çözme yeteneğini güçlendirecek olan oyunun onlarca farklı seviyesi bulunuyor.

  4 - Sudoku 4 farklı zorluk seviyesine sahip olan ve tüm zamanların en iyi zeka oyunları arasında yer alan sudoku oyunu, 1 den 9 a kadar olan rakamları her bir sütun ve satırda 1 kez kullanarak bulmacayı çözme esasına dayalı.

Zorluk seviyeleri sayesinde hem çocuklara hem de büyüklere yönelik olarak yayınlanan oyun rakamlarla oynamanın keyifli bir yolu olurken hafızayı da güçlendirerek sorun çözme yeteneklerini de geliştiriyor.  5 - Find Differences Görsel hafızanın ön planda olduğu bu oyunda, ekrana yansıyan iki resim arasındaki farkları bulmaya çalışıyorsunuz.

Ne kadar kısa sürede bu farkları bulursanız puanınız da o kadar yüksek oluyor. Görsel hafızayı güçlendirmenin yanında eğlenceli yapısıyla da onyıllardır gazete dergi sayfalarında da oynamaya alışık olduğumuz bu oyun türü, google play store üzerinde de kendini gösteriyor. Yüzlerce farklı resim bulunan oyunu indirmek ve oynamak da ücretsiz. 
Bu haber http://www.teknogundem.net/'dan alınmıştır.

 

Son Güncelleme: 09.01.2017 11:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.