30 Haziran 2016 Perşembe 23:45
Google polisler tarafından baskına uğradı!

Milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan Google'ın İspanya Madrid'deki ofisine bugün polisler baskın düzenledi. İspanyol polisisnin gerçekleştirdiği baskının vergi incelemesi kaynaklı olduğu iddiası ortaya atıldı. Durumun basına ve sosyak medyaya anında sızmasının ardından Google sözücüsü CNNMoney açıklamalarda bulundu. Açıklamalara göre, Google'in vergi işlemlerinin diğer ülkelerde de olduğu gibi düzeninde ilerlediği söyleniyor.

İspanyol polisinin soruşturma başlattığı Google'ın vergi ödememe durumu ile ilgili açılan davadan herhangi bir açıklama yapılmadı. Google'ın aynı şekilde bir ay öncesinde de Paris'teki ofisine polis ekipleri tarafından baskın düzenlenmişti. O zaman durum daha farklı idi. Ofis hem kara para aklama hem de vergi kaçırma kanıtları ile baskını gerçekleştirmişti. Birleşik Krallıkta, Google daha sonrasında ödenmeyen 130 milyon euroyu ödemeyi kabul etti. Google'in Avrupa'da ise İrlanda'da en düşük vergiyi ödemektedir. Aynı ekilde Lüksemburg'da da vergileri oldukça düşük orandadır. Kâr elde edemeyen ülkelerin kâr amacıyla farklı planları olduğu düşünülüyor.

Vergi araştırmacıları grubunun Google'ın Madrid ofisine düzenledikleri polis baskını tüm dünyada büyük yankı uyandıracağa benziyor. Fransa, İngiltere ve diğer ülkelerde Google ve diğer teknoloji şirketlerinin kendi ülkelerinde kar elde etmek amaçlı farklı yollara başvurdukları konusunda da şikâyetler gün geçtikçe artıyor.

Son Güncelleme: 30.06.2016 23:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.