16 Aralık 2019 Pazartesi 23:01
Google Türkiyeyi Banlayacak'mı? Türkiye erişimi Bitecekmi?

Google Türkiye'deki Android cihazlara destek vermeyi dudurabilir!

Türkiye Rekabet Kurumu haksız rekabete yol açtığı gerekçesiyle Google'a 93 milyon TL'lik ceza kesmişti. Google Türkiye'de bulunan iş ortaklarına bir mektup yollayarak Android telefonlara lisans verilmeyeceğini duyurdu.

Mobil işletim sistemi ve şirketin mobil cihaz üreticiyle yaptığı sözleşmelerin Rekabet Kanunu’na aykırı olduğu gerekçesi ile Rekabet Kurumu 7 Kasım 2018’de Google şirketine 93 milyon lira idari para cezası kesilmesine karar vermişti.

İddialara göre Google’ın iş ortakları arasında yer alan cihaz üreticileri ve cihaz satışı yapan GSM operatörleri aldıkları bu mektup ile şaşkına dönerken, Google mektubunda 12 Aralık tarihi ile Android işletim sistemine sahip cihazların işletim sistemi lisansını iptal edeceğini ve 12 Aralıktan itibaren  piyasaya sunulan Android telefonlara da lisans verilmeyeceğini açıkladığı belirtiliyor.

Bu duruma ek olarak Google tarafından iş ortaklarına gönderilen mektupta, Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefonların Google Play Store’da yer alan uygulamaların yeni sürümlerine erişimlerine izin verilmeyeceği ve Google Search, YouTube, Gmail gibi popüler uygulamaların Türkiye’de satılan Android telefonlarda kullanılamayacağı ifadelerine de mektupta yer verildiği iddia ediliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.