03 Kasım 2015 Salı 19:47
Google ve Microsoft, Apple'dan Farklı

Google ve Microsoft işletim sistemi tercihlerinde Apple'dan farklı bir yol izlemeyi seçiyor. Her iki teknoloji devi de hem mobil hem PC alanında tek işletim sistemi istiyor ama Apple iOS ve OS X ile devam etmeye kararlı. Bir önceki haberimizde bahsettiğimiz üzere Google, Android ve Chrome OS'u birleştirmeye çalışıyor. 2 yıl içerisinde Android çok farklı bir şekilde gözükecek. Google Chromebooklarda kullandığı işletim sistemi Chrome OS’u ve Android’i birleştirecek. Şu anda Android telefonlarda, tabletlerde, akıllı telefonlarda, saatlerde, arabalarda ve başka yerlerde kullanılıyor.

Eksik olan yer ise bilgisayarlar. Bu hareket Microsoft’un Windows 10 için yaptığı şeye benziyor. Windows ilk başta farklı cihazlarda farklı forma sahipken şimdi telefonda, bilgisayarda, Xbox One’da, televizyonlarda tek bir işletim sistemi haline geldi. Ancak bu seçenekler Apple’ın bir seçenek değil. En azından şimdilik bu böyle. Apple hala daha iki ayrı ana işletim sistemine sahip. iPhone ve iPadler için iOS ve Mac OS X bilgisayarlar ve dizüstü bilgisayarlar için. Apple’ın amacı bunu böyle devam ettirmek. Geçen ay Apple CEOsu Tim Cook bir konferansta yaptığı konuşmada Apple’ın bu iki ana işletim sistemini birbirinden ayrı tutmaya devam edeceğini dile getirdi. Cook bunu “Bilgisayarlar için bir işletim sistemi ve mobil için farklı bir işletim sistemi geleneği devam edecek. Daha önce bunu birleştirmeyi denedik ve bundan en iyi bir şekilde deneyim alınamıyor. Biz de ikisi üzerine dikkatimizi verdik” şeklinde dile getirdi.

Son Güncelleme: 03.11.2015 19:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.