13 Kasım 2016 Pazar 21:45
Google'den Yeni Bir Süpriz Var!

Google, yine yeni bir teknoloji ile geleceğin dünyasında yaygın olarak kullanılabilecek bir proje peşinde. Google'ın Project Soli olarak isimlendirdiği bu çalışma, aslında St. Andrews Üniversitesi araştırmacıları tarafından geliştirilmiş ve RadarCat ismiyle anılıyor. Radar sinyallerini kullanarak üzerine yerleştirilen nesneyi tanımlayan bir çip ile hayat bulan RadarCat, aynı zamanda çevresinde olan bitenlere karşı da sürekli dinleme halinde. Google, bu teknolojiyi alıp geliştirerek yaygın olarak kullanılmasını sağlayacak.

Yalnızca üzerine yerleştirilen nesneleri tanımlamayan, aynı zamanda sensör yakınında yapılan jestleri de tanımlayabilen Project Soli, akıllı telefonu jestlerle kontrol etmekten çok daha fazlasını yapacak bir çalışma. Elbette jestlere kontrol edilebilen çok sayıda cihaz bu yolla hayata geçirilebilir. Ancak cihazın daha yaygın olarak çeşitli iş kollarında da kullanılabilmesi mümkün.

Son Güncelleme: 13.11.2016 21:55
Anahtar Kelimeler:
Yeni Bir1VarGoogleSüpriz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.