30 Ekim 2016 Pazar 15:47
Google'ın ana firması Alphabet'in 2016'nın üçüncü çeyreğine dair finansal verileri açıklandı!

 2016'nın üçüncü çeyreğine dair finansal verilerini açıklayan Alphabet'in hem gelir hem de toplam kar anlamında bir düşüş trendinde kalmaya devam ettiği anlaşılıyor. Alphabet çatısı altındaki bütün firmaların bu çeyrekte topladığı rakam 22.5 milyar dolar (ki bu da bir önceki yıla göre yüzde 20'lik bir artış anlamına geliyor), elde edilen net gelir ise geçen yıla oranla yüzde 27'lik bir artışla 5.1 milyar dolar.

Bütün bu gelirin neredeyse tamamının Google'dan gelmeye devam etmesi elbette sürpriz değil. Alphabet'in daha çok deneysel olarak değerlendirebileceğimiz diğer alt firmalarının getirdiği gelir 197 milyon dolar olarak belirlenmiş durumda, bu firmalar ayrıca 865 milyon dolarlık bir kar kaybı yaşanmasına neden oldu. Yine sürpriz olmayan bir biçimde elde edilen nakit miktarının en büyük kısmını Google'ın reklam geliri oluşturuyor. Firmanın ayrıca büyüme kaynağı anlamında mobil platformlardan ve videodan büyük bir güç aldığı anlaşılıyor.

Diğer yandan aralarında Verily, Google Fiber, Google X, Ventures yatırım grubu, Nest ve Calico'nun da yer aldığı birçok diğer girişimin elde ettiği gelir geçtiğimiz yıla göre yüzde 40 artsa da, yine geçtiğimiz yıla göre 980 milyon dolardan 685 milyon dolara bir net kayıp söz konusu.

Bununla birlikte Google'ın elde ettiği diğer gelirlerde de bir artış görülüyor. Donanım ürünleri ve Google Play'de oldukça olumlu bir tablo yakalayan firma bu alandaki gelirlerini 2.4 milyar dolara kadar yükseltmiş durumda.

Son Güncelleme: 30.10.2016 15:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.